Унгария разкритикува остро Европейската комисия за започването на наказателна процедура

...
Унгария разкритикува остро Европейската комисия за започването на наказателна процедура
Коментари Харесай

Унгария нахока Брюксел заради задействането на наказателна процедура за ЛГБТ закона

Унгария разкритикува остро Европейската комисия за започването на наказателна процедура против Будапеща поради закона " срещу педофилията ", обсъждан като дискриминационен против ЛГБТ общността (лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални), осведоми " Франс прес ".

" Ако Европейският съюз желае да се намесва във въпроси и закони, обхванати от конституциите на други страни, това може да унищожи целия Европейски Съюз ", настоя началникът на канцеларията на унгарския министър-председател Виктор Орбан Гергели Гюляс.

Според наказателната процедура Европейска комисия против Унгария поради така наречен Закон за " срещу педофилията " законопроектът нарушава разпоредбите на Европейски Съюз по отношение на правата на независимост на изложение, както и свободната търговия и даването на услуги.

Ала Гюляс сподели на конференция, че законът се отнасял до национална пълномощия, в която Европейски Съюз " явно няма думата " и че претекстовете му за правосъдните дейности били " повече политически, в сравнение с правни ".

" Не виждаме никакви нарушавания на свободата на търговията да вземем за пример, това са неуместни неща... безусловно съмнителни причини ", сподели Гюляс пред кореспонденти.

" Политическите претекстове евентуално се крият зад офанзивите от Брюксел, " добави той.

Унгарският закон, който включва възбрана за " обрисуване или разпространение " на хомосексуалност и промяна на пола на лица под 18 години, влезе в действие предходната седмица макар многото предизвестия от Брюксел и отдръпването от страна на водачите на Европейски Съюз.

Законодателството беше фактурирано от Будапеща като метод за отбрана на децата, само че съперниците настояват, че то свързва педофилията с хомосексуалността и жигосва LGBTQ общността.

Ръководителят на комисията на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен назова законопроекта " срам " и съобщи, че изпълнителната власт на Европейски Съюз ще употребява " всички налични пълномощия ", с цел да принуди Унгария да анулира или промени закона.

Процедурата за нарушаване включва няколко стъпки и може да се проточи с години, с цел да се стигне в последна сметка до Съда на Европейски Съюз, който може да наложи финансови наказания.

Сега Унгария има два месеца да отговори на причините, изложени от комисията, преди процедурата да влезе в идващия стадий.

Гуляс също по този начин упрекна Брюксел, че е попречил утвърждението на проекта за възобновяване на Covid в Унгария поради опълчването му на закона против LGBTQ.

Той сподели още, че въпреки Унгария да желае да поддържа големия климатичен проект на Европейски Съюз " Годен за 55 ", показан в сряда, тя възнамерява да наложи несъгласие върху предлагането, защото е " недопустимо в тази форма ".

Пакетът от климатични ограничения би " трансферирал разноските за понижаване на излъчванията към притежателите на домове и коли ", сподели Гуляс.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР