Унгария публикува днес национално консултативно проучване, в което се гражданите

...
Унгария публикува днес национално консултативно проучване, в което се гражданите
Коментари Харесай

Унгария провежда национално допитване за санкциите на ЕС срещу Русия

Унгария разгласява през днешния ден национално консултативно изследване, в което се жителите питат дали са съгласни или не с опълчването на държавното управление на глобите на Европейския съюз против Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, написа Агенция Франс Прес.

" Смятаме, че глобите ни унищожават ", се споделя в изказване на държавната страница във Фейсбук, където е оповестено изследване, състоящо се от седем въпроса.

Министър-председателят Виктор Орбан, който през последните години се стреми към близки връзки с съветския президент Владимир Путин, постоянно се афишира против глобите. Той твърди, че те вредят повече на Европа, в сравнение с Русия, защото заплашват енергийните доставки и ценовата непоклатимост.

Будапеща, която е мощно подвластна от съветския петрол и газ и сега регистрира рекордна инфлация, към този момент си обезпечи освобождение от глобите на Европейски Съюз за импорт на съветски недопечен нефт по тръбопроводи. Освен това от началото на войната през февруари тя закупи спомагателни количества съветски газ.

По-рано през днешния ден Орбан укори " европейския хайлайф ", че е взел решение за глобите, макар че не бяха утвърдени от всички членове на Европейски Съюз, в това число и от Унгария.

" Ние постоянно задаваме на хората най-важните въпроси... постоянно сме се опитвали да създадем народен консенсус по избрани въпроси ", сподели той по време на постоянното си радиоинтервю, визирайки изследването.

Проучването няма правни последствия, само че от 2015 година насам дясното държавно управление на Орбан постоянно употребява сходни допитвания, подкрепени от необятни мултимедийни акции, с цел да получи легитимност за позициите си и да осъди политиките на Европейски Съюз.

Последното допитване, озаглавено " За глобите на Брюксел ", ще бъде разпратено в цялата страна до към осем милиона семейства, като респондентите ще бъдат помолени да го върнат до 9 декември.

Един от въпросите гласи дали интервюираните са съгласни с евентуалните наказания върху доставките на съветски газ, наложени от " брюкселските водачи ", които биха " изложили на риск отоплението на семействата и способността на европейската стопанска система да действа ".

Въпрос за въздействието на глобите върху нивото на цените, изключително на храните, упреква ограниченията в спираловидна инфлация, " увеличение на риска от гладна гибел в разрастващите се страни ", което " води до увеличение на миграционния напън " по границите на Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР