Унгария провежда парламентарни избори в неделя. Паралелно с изборите ще

...
Унгария провежда парламентарни избори в неделя. Паралелно с изборите ще
Коментари Харесай

ЛГБТИ-общността напуска Унгария

Унгария организира парламентарни избори в неделя. Паралелно с изборите ще се организира и референдум за правата на ЛГБТИ-общността в Унгария.

Още занапред, обаче, общността се готви да напусне страната поради отрицателните настроения измежду обществото.

В устрема си да получи четвърти мандат, десният министър председател Виктор Орбан се изправя пред най-трудната си предизборна конкуренция откогато пристигна на власт през 2010 година Въпреки това, множеството социологически организации му дават преднина пред всички противници.

Право на глас ще имат към 8 милиона унгарци от общо 9,8-милионното население на страната, оповестява БГНЕС.

Референдумът ще съдържа пет въпроса, измежду които дали гласоподавателите утвърждават провеждането на занимания по полова ориентировка в учебните заведения без единодушието на родителите, дали съгласно тях измежду децата би трябвало да бъдат насърчавани процедурите за промяна на пола, дали на децата би трябвало без никакви ограничавания да бъдат показвани материали, които могат да повлияят на половата им ориентировка и дали процедурите по промяна на пола би трябвало да бъдат налични и за деца.

Закон за ЛГБТИ-общностите, признат през предходната година, провокира голяма реакция с митинги по улиците, актове на взаимност по време на мачовете от Евро 2020, и голям брой европейски водачи, които призоваваха за преразглеждане на участието на Унгария в Европейски Съюз. Но нещата единствено се утежниха.

Правителството на Орбан към този момент забрани гей браковете, назова хомосексуалните мъже " педофили " и забрани на транссексуалните хора законно да трансформират пола си. ЛГБТИ-общността е атакувана по улиците, а унгарската полиция не подхваща никакви ответни дейности.

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР