Унгария предупреди, че ще наложи вето на присъединяването на България

...
Унгария предупреди, че ще наложи вето на присъединяването на България
Коментари Харесай

Унгария ще ни блокира за Шенген, ако транзитната такса върху руския газ не отпадне

Унгария предизвести, че ще наложи несъгласие на присъединението на България към Шенгенското пространство за свободно придвижване, в случай че тя не анулира таксата върху преноса на съветски газ, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване от през днешния ден на унгарското министерство на външните работи.

Както към този момент бе обявено, Унгария дефинира решението на страната ни като „ неприятелски ход “ и изиска следствие от Европейския съюз. От унгарска позиция отлагането на директната такса е от изключително значение, защото главният маршрут за по-голямата част от газа, приближаващ по дълготрайния унгарско-руски газов контракт, е газопроводът Турски поток през България и Газпром трябваше да заплаща обособена такса за това – макар че не го е направило и не е имало желание да го направи, напомня уеб сайтът Hungary today.

Мярката на София беше мощно подложена на критика от Гърция и Северна Македония. Критиките от унгарска и гръцка страна имат значение, тъй като тези две страни също ще гласоподават или не за влизането на България в Шенгенското пространство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР