Унгария предупреди България, че ще наложи вето на присъединяването й

...
Унгария предупреди България, че ще наложи вето на присъединяването й
Коментари Харесай

Унгария предупреди, че ще наложи вето на влизането на България в Шенген, ако тя не отмени таксата върху транзита на руски газ

Унгария предизвести България, че ще наложи несъгласие на присъединението й към Шенгенската зона, в случай че не анулира решението за повишение на цената за преноса на съветски газ през нейна територия. Това заяви министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто в изявление за Pannon RTV.

" Ако тази мярка продължи и заплаши дълго време сигурността на енергийните доставки на Унгария, тогава ние ще наложим несъгласие на участието им в Шенгенското пространство ", сподели външният министър във връзка дейностите на България. Той означи, че в скоро време може да се вземе решение за присъединение на България към Шенген и че в София се мисли за анулация на признатия преди този момент от Народното събрание закон за повишение на цените на газа.

" Ако този закон бъде анулиран, тогава ние, несъмнено, ще отменим нашето решение за съответното несъгласие. Но първо желаеме да забележим дали българите в действителност ще анулират този закон ", посочи Сиярто. Той назова дейностите на София „ скандална и враждебна стъпка, която заплашва преноса на природен газ към три страни по едно и също време: Северна Македония, Сърбия и Унгария “.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР