Унгария от доста време се превърна в хронично главоболие на

...
Унгария от доста време се превърна в хронично главоболие на
Коментари Харесай

Унгария не е в крак с ЕС - Орбан е сигурен, че краят на западното господство не е далеч!

Унгария от много време се трансформира в хронично главоболие на висшите чиновници на Европейския съюз. Те с боязън чакат идващите дейности на Виктор Орбан. Този сивокос наедрял мъж с уверени зелени очи споделя и прави това, което в Европейски Съюз се счита за протест.

Ръководителите на Унгария и Русия ненапълно си наподобяват – самоуверени са, отхвърлят диктата. Обединява ги постоянството в постигането на задачите. Изглежда, че Орбан и Путин, хора с разнообразни ориси и разнообразни възгледи, си симпатизират. Те са се срещали доста пъти и си приказват на „ ти “.

За последно Орбан посети Путин при започване на февруари, повече от три седмици преди началото на специфичната военна интервенция в Украйна. По това време множеството европейски водачи бързаха за Киев, за среща със Зеленски. Унгарският министър председател обаче потегли по към този момент утъпкания път към Москва.

Орбан, несъмнено, не знаеше за проектите на своя сътрудник. Седнал на дългата маса в Кремълската зала, той погледна изпитателно Путин, пробвайки се да разбере желанията му. Но никой не съумя да го направи. И този път всички усеща на президента на Русия бяха скрити...

Путин още веднъж сподели своята отзивчивост към Орбан. Обемът на търговията сред двете страни пораства, няма проблеми с доставките на газ. Синьото гориво непрестанно влиза в хранилищата на Унгария, нищо не заплашва промишлеността на страната...

Редно е да се означи, че през последните години се следи еволюция във възгледите на Орбан за Русия. По-рано той употребява недобра дума, с цел да означи събитията от 1849 година, когато военачалник Иван Паскевич оказа помощ на Хабсбургите да потушат унгарската гражданска война. И той осъди Съветския съюз за потушаването на антикомунистическото въстание от 1956 година През 2009 година Орбан и неговата партия Фидес гласоподаваха в Държавното заседание срещу присъединението на Унгария към газопровода " Южен поток ". Като цяло в този момент министър-председателят на Унгария въобще не е същият политик, който беше преди...

Една от първите стъпки към Русия беше икономическата стратегия „ Отваряне на изток “, която по-специално предвиждаше разширение на съдействието с Москва. Орбан, макар че беше подложен на критика за това, отвори пътя за съветски компании да вземат участие в модернизацията на АЕЦ Пакш.

Унгария и Русия не могат да се нарекат страни, сред които няма различия. Но това, че са надеждни сътрудници, е неоспорим факт. В изявление за американското издание Politico Орбан изясни отношението си към Русия: „ Не съставлявам моето мнение, а ползите на унгарската нация. И е напълно ясно, че без руснаците е невероятно да се погрижим вярно за бъдещето на унгарците. Така че би трябвало да поддържаме положителни, уравновесени връзки сруснаците... "

Когато стартира СВO, страните от Европейски Съюз се втурнаха да доставят на Украйна оръжия, Унгария отхвърли да направи това и продължи да внася съветски газ. Освен това Будапеща изиска от Москва да усили енергийните доставки.

Орбан схваща, че възходящата борба сред Запада и Русия заплашва с последици, които ще обиден цяла Европа, само че не желае да се кара с Москва. Виковете от Брюксел не дават резултат. Орбан настойчиво отстоява позициите си, давайки да се разбере, че за него най-важното са ползите на страната, а не митичното европейско единение.

И намерено дава на всички да схванат, че няма да допусне затварянето на предприятия и утежняване на стандарта на живот на унгарците. Не инцидентно в Унгария няма боязън от идващата зима.

Орбан се застъпва за смяна в политиката на Европейски Съюз. Той се пробва да потвърди, че дейностите на управлението на Европейския съюз заплашват със застоялост, обществени детонации и други катаклизми. Необходимо е да се промени тактиката допустимо най-скоро.

Не бива обаче да си вършим илюзии по този въпрос. Е, толкоз по-зле за Запада. Все отново Орбан приказва рационални неща. По неговото мнение, е време да се признае, че глобите против Русия освен не я сринаха, само че и удариха като бумеранг тези, които взеха решение да се оправят с съветската мечка.

Задълбочаващата се рецесия принуди четири държавни управления на страните членки на Европейски Съюз - Англия, България, Италия, Естония - да подадат оставки. Лидерите на други страни също гледат към бъдещето с скептицизъм. Столът на немския канцлер Олаф Шолц към този момент се клати...

Унгария на Виктор Орбан обаче не счита да трансформира пътя. „ Трябва да се подготвим за 2030 година, това е най-важният небосвод “, сподели Орбан в скорошно встъпление. „ Дотогава проблемите на западния свят ще са се натрупали. Ще има доста сериозна рецесия в Съединени американски щати. В европейските страни икономическият спад е съвсем неминуем, което може да провокира и политически стихии.

Точно тогава би трябвало да сме в страхотна форма: нужна е дипломатическа, икономическа, интелектуална и военна мощ. Трябва да стоим надалеч от войната, миграцията, джендърното безумство, световния най-малък налог и общоевропейската криза. "

Орбан чува заплашителните стъпки на милиони крайници мигранти от Азия и Африка, които заплашват да наводнят Европа. И Унгария окачва брава на вратите си, тъй че чужденците да не нарушават нормалния метод на живот на унгарците.

„ Тези хора отиват в Европа не тъй като търсят сигурност, те желаят по-добър живот от този в лагерите “, споделя Орбан. „ Единственият излаз за тези, които желаят да запазят Европа като християнска просвета, е да не позволяват повече външни лица тук! “

Като чу тези думи, Европа потръпна, обвинявания паднаха върху главата на унгарския министър председател освен, че предава правилата на толерантността, само че и имитира Хитлер.

Орбан обаче даде обещание, че унгарските управляващи ще работят уверено, като затворят границите: „ Няма да позволим на никого да влезе безотговорно в Унгария. Тук няма да се чупят огради, няма да има въстания на мигранти, палежи на бежански лагери и няма банди да преследват унгарските дами.

В умозаключение, още едно изказване на унгарския министър председател, което може да стане пророческо: „ Може да се окаже, че тази война предизвикателно ще постави завършек на западното владичество, което беше в положение да сътвори, да сплоти целия свят против някого по разнообразни способи. И един нов многополюсен международен ред ще почука на вратата.”

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР