Унгария още през август е отказала да екстрадира в Северна

...
Унгария още през август е отказала да екстрадира в Северна
Коментари Харесай

Унгария отказала да екстрадира Никола Груевски в Северна Македония още през август

Унгария още през август е отказала да екстрадира в Северна Македония някогашния министър председател Никола Груевски, който от ноември предходната година е в Будапеща и получи политическо леговище, съобщи организация МИА.

Министерството на правораздаването на Северна Македония удостовери за организацията, че на 5 август е получило уведомление от Върховния районен съд в Унгария, че не са изпълнени изискванията за екстрадиция на Груевски, предава Българска телеграфна агенция.

Унгарските управляващи са обяснили своя отвод с това, че са му дали леговище по негово искане, а съгласно интернационалното право човек, получил леговище, не може да бъде предаден на страната, която е напуснал.

Министерството на правораздаването на два пъти желае екстрадицията на някогашния министър председател - като наказан на две години затвор по отношение на покупката на първокласен държавен автомобил и като обвинен за насилието в Народното събрание през април 2017 година, когато за ръководител на законодателната институция бе определен етнически албанец.

Груевски е в Унгария от близо година, а прокуратурата за проведена престъпност на Северна Македония продължава да води следствие по какъв начин той е съумял да напусне страната и кой му е оказал помощ за бягството. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР