Унгария обяви официално, че ще проведе национални консултации за европейските

...
Унгария обяви официално, че ще проведе национални консултации за европейските
Коментари Харесай

Унгария организира национални консултации за европейските санкции срещу Русия


Унгария разгласи публично, че ще организира " национални съвещания " за европейските наказания против Русия, които министър председателят националист не стопира да подлага на критика, заяви Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7641
" Ние считаме, че глобите ни унищожават ", написа във Facebook държавното управление, публикувайки въпросите. 

Санкциите бяха утвърдени от всички страни членки, в това число Унгария, добавя Българска телеграфна агенция.

Един от седемте въпроса, на които ще би трябвало да отговорят унгарците, е " Одобрявате ли глобите, които водят до повишаване на цените на храните ", с което покачват " риска от апетит в разрастващите се страни " и " миграционния напън " по границите на Европа. Друг от въпросите желае мнението на жителите във връзка с ограниченията, ориентирани против съветския енергиен бранш, без значение дали са признати, или единствено обсъждани.

Санкционната тактика на Брюксел докара до рекордни сметки, " поставящи под опасност опциите на семействата да се отопляват и жизнеспособността на европейската стопанска система ", се написа унгарското държавно управление.

Още от началото на спора в Украйна Унгария, която е мощно подвластна от вноса на съветски горива, се старае да поддържа положителни връзки с Кремъл, с цел да продължи да получава газ и нефт.  Вчера  унгарският външен министър Петер Сиярто посети Москва, с цел да взе участие във форума " Руска енергийна седмица ", за разлика от европейските си сътрудници. 

Днес в изявление за радио " Кошут " министър председателят Орбан насочи още веднъж рецензии против европейските наказания, решението за които съгласно него е взето от " един европейски хайлайф, по недемократичен метод ". Орбан изясни решението си да организира съвещания с желанието си да бъде реализиран народен консенсус.

Отговорите на жителите се чакат до 9 декември. Будапеща е употребила нееднократно този способ, който няма правни последствия.

Анкетата с въпросите се изпраща по пощата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР