Унгария няма да промени законите си за миграция, заяви премиерът

...
Унгария няма да промени законите си за миграция, заяви премиерът
Коментари Харесай

Орбан: Унгария няма да промени законите си за миграция, дори ако Европейският съд ни нареди

Унгария няма да промени законите си за миграция, съобщи министър председателят на страната Виктор Орбан на конференция във вторник, написа европейската редакция на Politico, като отбелязва, че по този начин Будапеща се опълчва на решението на Съда на Европейски Съюз.

Миналия месец Съдът на Европейския съюз постанови, че унгарският законопроект от 2018 година, който не разрешава на хората да аплайват за леговище, в случай че дойдат в Унгария от страна, където животът и свободата им не са изложени на риск, и не разрешава лица и организации да оказват помощ на незаконни мигранти да желаят леговище – значи, че Унгария „ не е изпълнила отговорностите си “ по законодателството на Европейски Съюз.

„ Няма да създадем нищо, с цел да променим системата за защита на границите “, сподели Орбан във вторник. „ Ние ще запазим съществуващия режим, даже в случай че Европейският съд ни подреди да го променим “.

След като Унгария одобри спорния закон от 2018 година, Европейската комисия предприе правни дейности й изпрати публично уведомително писмо, обвиняващо Будапеща за нарушение на разпоредбите на Европейски Съюз. Но Унгария не промени законодателството си и Комисията отнесе разногласието към Съда на Европейски Съюз.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР