Унгария няма да промени позицията си за схемата за разселване

...
Унгария няма да промени позицията си за схемата за разселване
Коментари Харесай

Орбан: Унгария ще има предвид решението за мигрантските квоти, но няма да промени политиката си

Унгария няма да промени позицията си за схемата за разселване на мигранти без значение от решението на Съда на Европейския съюз, който отхвърли жалбата на Будапеща и Братислава против квотите, сподели министър председателят на страната Виктор Орбан в изявление за държавното радио, представено от " Ройтерс ".

" Трябва да имаме поради решението, защото не можем да подкопаваме основите на Европейски Съюз - а уважението към закона е основа на Европейски Съюз - само че по същото време това правосъдно решение не е причина за нас да променим политиката си, която отхвърля мигранти, " сподели Орбан. Само ден по-рано унгарският външен министър Петер Сиярто назова решението " отблъскващо " и " безконтролно " и упрекна магистратите, че подкопават сигурността и бъдещето на Европа. " Политиката изнасили европейското право и полезности ".

В сряда Съдът на Европейски Съюз се произнесе против обжалването от Унгария и Словакия на решението страните да одобряват избран брой чужденци от други страни в Европейски Съюз, които към този момент са получили там статут.

Той разяснява писмото от ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, публикувано в сряда, в което Юнкер сподели, че " солидарността не е е меню по желание " и загатна за връзка сред приемането на мигранти и европейските фондове, които за Унгария се равняват на над 3% от брутния вътрешен артикул на страната. Според Орбан основаването на сходна връзка е " аморално " и опонира на европейските правила.

В четвъртък в писмо, оповестено на уеб страницата на унгарското държавно управление, Орбан сподели на Юнкер, че механизмът за наложителни квоти за банкет на бежанци е " принуждение " и че Унгария няма да се трансформира в " страна на миграция ". Той добави, че е " шокиран и заинтригуван " от коментара на Юнкер, че " солидарността не е меню по желание ".

" Тълкуването на правилото на взаимност, който описвате в писмото си, значи всъщност Унгария да се трансформира в страна на имиграция, срещу волята на унгарския народ... За мен това не е взаимност, а принуждение ", добави Орбан. " Тези огромни страни членки (на ЕС) се трансфораха в страни на имиграция заради отговорностите, произлизащи от колониалното им минало. Унгария, в противен случай, не желае да става страна на имиграция и не може да одобри да я карат принудително да стане такава ", отбелязва Орбан.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бежанците (1981)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР