Унгария няма да приеме увеличено присъствие на войски на НАТО

...
Унгария няма да приеме увеличено присъствие на войски на НАТО
Коментари Харесай

Унгария няма да приеме повече войски на НАТО

Унгария няма да одобри увеличено наличие на войски на НАТО на своя територия в границите на маневрите по отношение на рецесията в Украйна, съобщи външният министър Петер Сиярто пред Евронюз. " Не, не сме се съгласявали с това и няма да се съгласим, тъй като към този момент имаме войски на НАТО на територията на страната. Унгарската войска и унгарските въоръжени сили са в подобаваща форма, с цел да подсигуряват сигурността на страната. Така че нямаме потребност от спомагателни войски на територията на Унгария ", сподели Сиярто.

Съединени американски щати изпратиха спомагателни бойци в Полша и Румъния, а Германия усили броя на бойците в Литва. Войски на НАТО към този момент са ситуирани в Естония, Латвия, Литва и Полша.

Петер Сиярто прикани Съединени американски щати, Европа и Русия да продължат да беседват, с цел да избегнат " най-лошия сюжет " по отношение на рецесията в Украйна, като акцентира, че Централна Европа ще бъде най-големият губещ, в случай че избухне спор. Той съобщи, че актуалната рецесия подухва мемоари за Студената война и " многото десетилетия, в които страдахме ".

Румънският му сътрудник Богдан Ауреску в това време е на мнение, че е нужно усилване на наличието на американските военни сили в Източния фланг на НАТО. Това той е декларирал като позиция на страната си пред съветника на Държавния департамент на Съединени американски щати Дерек Шолей, който е на европейска обиколка, минала и през София на 8 февруари. Според Ауреску това е " нужна стъпка и корав сигнал, който показва солидността на уговорката на Съединени американски щати за сигурността на тези съдружници ", заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на " Аджерпрес ". Румънският външен министър още веднъж дефинира като " неприемливи " опитите на Русия за подкопаване на актуалните параметри на архитектурата на европейската сигурност.

Съединени американски щати започнаха тази седмица да трансферират към Румъния батальон с бойни машини на пехотата " Страйкър " от състава на основания във Филсек, Германия, Втори механизиран полк на американските въоръжени сили. Очаква се в Румъния да дойдат към 1000 американски военнослужещи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР