Унгария няма да подкрепи никакви санкции върху руския петрол и

...
Унгария няма да подкрепи никакви санкции върху руския петрол и
Коментари Харесай

Петер Сиярто: Унгария няма да подкрепи никакви санкции върху руския петрол и газ

Унгария няма да поддържа никакви наказания върху съветския нефт и газ, съобщи външният министър Петер Сиярто, като повтори позицията на държавното управление в Будапеща, съобщи БНР.

Доставките на съветски газ за Унгария се получават без спиране, сподели още Сиярто на конференция след диалози в Анкара с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу, съобщи Ройтерс.

По-рано френският президент Еманюел Макрон разгласи, че Франция ще поддържа цялостно петролно и газово ембарго за Руската федерация.

Еманюел Макрон опроверга и информацията, че точно по негова самодейност въпросът за ембаргото върху съветския нефт е отсрочен до края на президентските избори и напомни позицията си, че европейците би трябвало да спрат да купуват нефт и газ от Русия, с цел да " отслабят способността на Москва " да финансира войната.

Франция не зависи от доставките на съветски газ, тъй че друга страна блокира ембаргото, добави Макрон и добави, че „ европейският пазар е взаимосвързан “ и като цяло „ Европа зависи от съветския газ “.

В понеделник Макрон заяви, че не е водил никакви договаряния с съветския президент Владимир Путин след разкритията за клането в Буча.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР