Унгария няма да наложи вето на санкциите на Европейския съюз

...
Унгария няма да наложи вето на санкциите на Европейския съюз
Коментари Харесай

Виктор Орбан: Унгария няма да наложи вето на санкциите на ЕС срещу Русия

Унгария няма да наложи несъгласие на глобите на Европейския съюз против Русия, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан.

Тази седмица Унгария се причисли към самодейността на осем страни от Европейски Съюз за започване на договаряния за участие с Украйна. Будапеща обаче се опълчи на концепцията да бъдат транспортирани оръжия за Украйна през унгарска територия

Петдесет и осем годишният Орбан ще се яви на избори по-късно повече от четири седмици, само че предизборната му акция бе усложнена от растящата инфлация, замразяването на европейски средства във връзка със разногласия за спазването на демократичните стандарти в Унгария и от неподходящите последствия на войната в Украйна.

“Ние осъждаме съветската офанзива, защото те започнаха война против Украйна”, съобщи националистът Орбан в изявление.

“Страните (в конфликта) следва да се завърнат на масата за договаряния допустимо най-скоро. Цяла Европа би трябвало да работи за мир”, посочи унгарският министър председател.

Орбан, който е подложен на критика от унгарската съпротива поради другарските си връзки с Москва, съобщи, че връзките на Унгария с Русия до напълно скоро са били “балансирани и справедливи”, само че означи в това време, че войната е основала нова обстановка.

Орбан сподели още, че въпреки всичко не вижда причина за прекратяване на енергийните връзки с Русия.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР