Унгария не одобри изплащането на следващия транш от военна подкрепа

...
Унгария не одобри изплащането на следващия транш от военна подкрепа
Коментари Харесай

Унгария блокира 500 млн. европомощ за Украйна

Унгария не утвърди изплащането на идващия транш от военна поддръжка за Украйна, предоставена в границите на Европейския механизъм за поддръжка на мира. Това оповестява във вторник " Ройтерс ", като цитира изказване от кабинета на представител на държавното управление.

" Унгария не е съгласна с обстоятелството, че Европейският съюз, дружно с други съществуващи принадлежности, употребява Европейския механизъм за поддръжка на мира само във връзка с Украйна, защото това не разрешава насочването на задоволително средства за поощряване на ползите на Европейски Съюз в други области ", се споделя в отговор на настояването за коментар на " Ройтерс " след репортажа на италианските медии по въпроса.

В него се споделя, че други области, в които могат да се употребяват средствата, включват Балканите или Северна Африка.

" За унгарското държавно управление е от решаващо значение тези въпроси да бъдат изяснени и по тази причина то не утвърди изплащането на идващия транш от EPF ", добави офисът на представителя.

Припомняме, че траншът в размер на 500 млн. евро трябваше да бъде провиснал идващия понеделник.

Европейският инструмент за мир е основан през 2021 година и се финансира с вноски от страните - членки на Европейски Съюз.

Премиерът Виктор Орбан уточни, че западните страни оказват на Украйна необятна поддръжка и " сами вземат решение до каква степен са подготвени да стигнат и какъв брой са подготвени да похарчат " за въоръжаване на украинската войска.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР