Унгария може да трябва да преразгледа близките си отношения с

...
Унгария може да трябва да преразгледа близките си отношения с
Коментари Харесай

Орбан допусна, че отношенията на Унгария с Русия трябва да се преразгледат

Унгария може да би трябвало да преразгледа околните си връзки с Русия поради " изменящата се геополитическа действителност ". Такова мнение изрази министър председателят Виктор Орбан по време икономическия конгрес в Будапеща.

Той посочи, че връзките на Европа с Москва може да не бъдат възобновени след приключването на войната, което ще принуди Унгария също да се приспособи и " съществено да се замисли " какви връзки желае с Русия през идващите 10-15 години.

" Разбирам нуждата от възобновяване на руско-европейските връзки след войната, само че това надалеч не е реалистично. Ето за какво унгарската външна и икономическа политика би трябвало добре да обмисли какви връзки можем да установим и поддържаме с Русия през идващите 10-15 години ", съобщи Орбан.

Унгарският министър председател е подложен на критика от началото на войната за незадоволителната твърда позиция против Русия и президента Владимир Путин. През юли Орбан даже разгласи " неуспех на антируската тактика на Запада " и прикани за договаряния сред Вашингтон и Москва за преустановяване на войната в Украйна.

Орбан на няколко пъти е призовавал глобите против страната агресор да бъдат анулирани и е един от най-големите съперници на концепцията за военна помощ за Украйна. Унгария е една от дребното страни в Европейски Съюз, които отхвърлиха да оказват помощ на въвлечената във война с оръжие.

Не е ясно дали изявлението на Орбан може да се пояснява като евентуален завой в неговата външна политика. Той и преди е правил сходни изказване, в това число след четвъртата си поредна изборна победа предходната година.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР