Унгария може да приложи следващата година още две програми за

...
Унгария може да приложи следващата година още две програми за
Коментари Харесай

Виктор Орбан разкритикува ЕС заради миграционната политика

Унгария може да приложи идната година още две стратегии за стопански тласъци, в случай че растежът в Европейския съюз - нейния главен търговски сътрудник - покаже признаци на закъснение. Това съобщи през днешния ден унгарският министър председател Виктор Орбан, съобщи Ройтерс. Орбан произнесе годишната си тирада пред унгарското малцинство в Румъния. Събитието се организира в град Бъйле Тушнад.

" Ако нашите упования по отношение на европейските стопански вероятности се окажат верни, напролет на 2020 година ще се нуждаем от втори, а през есента на 2020 година от трети проект за деяние, с цел да защитим стопанската система на Унгария ", сподели Орбан.

Той добави, че поради слабия стопански напредък в западните европейски страни Унгария евентуално ще се нуждае от двата нови проекта за икономическо стимулиране, добавя Асошиейтед прес. Орбан прикани към връщане на идеала на " конкурентната европейска стопанска система " и добави: " ние се нуждаем от работни места и от понижаване на налозите на всички места ".

Икономическата политика на унгарския министър председател е фокусирана върху запазването на стопански напредък, който да е по-висок от междинните 2 % за Европейски Съюз. През юни държавното управление разгласи първи пакет от ограничения, в това число понижаване на налози, за стимулирането на основаване на работни места, напомня Ройтерс.

Унгарската стопанска система набъбна с 5,3 % през първото тримесечие на годината. Това е най-голям напредък от 15 години насам. Финансовият министър Михай Варга сподели, че ограниченията от юни могат да поддържат напредък от 4 % идната година.

Но в случай че европейските вероятности се влошат, ще са нужни нови стъпки. Днес Орбан не навлезе в детайлности в какво ще се показват тези стъпки. Той сподели, че двете стратегии, които могат да се приложат следващата година, ще подобрят конкуретноспособността на Унгария.

Икономисти чакат икономическият напредък на Унгария да се забави до 3,3 % идната година от плануваните 4,3 % през актуалната година.

На проявата в Бъйле Тушнад, където през днешния ден се организира и фестивал на унгарската просвета, Орбан също по този начин разкритикува Европейски Съюз поради миграцията, добавя Асошиейтед прес.

Той акцентира, че Европейски Съюз е позволил съществени неточности през последните пет години във връзка с имиграцията, както и във връзка с стопанската система. Орбан сподели, че Европейската комисия би трябвало да разреши на съвета на вътрешните министри на страните членки да взимат решение по миграционните въпроси. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР