Унгария изтегля своя посланик от Холандия за консултации и намалява

...
Унгария изтегля своя посланик от Холандия за консултации и намалява
Коментари Харесай

Унгария изтегли посланика си от Холандия

Унгария изтегля своя дипломат от Холандия за съвещания и понижава равнището на дипломатическо посланичество в страната. Това декларира министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Питър Сиярто, представен от ТАСС.

Причината за намаляването на дипломатически връзки сред двете страни е изявление с посланика на Кралство Холандия в Унгария. Дипломатът съпоставя унгарското държавно управление с терористи и твърди, че " ислямските екстремисти при основаване на облика на врага си, ползват същите правила като унгарското държавно управление ".

В тази връзка Сиярто изиска този дипломат да не се яви към този момент в унгарското министерство на външните работи.

Според Сиярто няма да има връзка на ниво посланици за неустановен интервал от време сред двете страни. " Това е най-радикалната стъпка в дипломацията ", сподели министърът.

Министърът изиска краткотрайно ръководещият унгарското посолство " изрично да отхвърли обвиняванията против Будапеща и да изиска уточнения от Министерството на външните работи на Холандия. "

" Имаме потребност от обществено пояснение, обясненията при затворени порти няма да бъдат задоволителни ", добавя Сиярто.

" Никой не може да прави сходни мнения във връзка с Унгария или унгарския народ ", прибавя министърът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР