Унгария иска 750 млн. евро, за да може реално да

...
Унгария иска 750 млн. евро, за да може реално да
Коментари Харесай

Унгария намекна за 750 млн. евро, за да покрепи ембаргото на руски петрол

Унгария желае 750 млн. евро, с цел да може действително да приключи вноса на съветски нефт. Това стана ясно от думите на външния министър Петер Сиярто пред испанския вестник " Ел Паис ".

Той уточни, че страната му не може да поддържа предлагането на Европейски Съюз за възбрана на целия импорт на съветски недопечен нефт и рафинирани горива без " решение " на разноските за адаптиране на енергийните доставки и инфраструктурата.

Думите на министъра са " най-близкото, до което Унгария е стигала в назоваването на цената си за поддръжка на написа в. " Политико ".

Засега обаче няма гаранция, че Будапеща ще утвърди или че други страни от Европейски Съюз ще се съгласят да финансират Унгария, с цел да може тя да се съгласи със глобите.

върху съветския нефт и предизвестява, че въздействието на сходна възбрана ще бъде тежко за стопанската система й.
 Унгария изясни по кое време ще поддържа ембарго на съветския нефт
Унгария изясни по кое време ще поддържа ембарго на съветския нефт

Иска възбраната за импорт да се ползва единствено за морските транспорти

Сиярто уточни, че би трябвало да бъдат взети поради другите национални енергийни обстановки в границите на Европейски Съюз.

Той посочи, че Унгария освен е страна без изход на море, само че и зависи от съветския петрол и газ поради исторически построената си инфраструктура.

По негови думи предлагането на Европейска комисия основава голям проблем за страната. " Нашата рафинерия е предопределена за съветски нефт . За да преработим други типове нефт, ще би трябвало да влагаме сред 500 и 550 милиона евро — това ще отнеме към четири години. За да подменим нефтопровода от Русия, ще би трябвало да разтеглим потенциал на газопровода Адриатическо море, което би означавало 200 милиона евро и не знаем какъв брой време ще отнеме това . Цената на газа в Унгария ще се усили с 55% " , разяснява министърът.
 Унгария твърдо срещу наказания за съветския нефт, Западът не я интересувал
Унгария твърдо срещу наказания за съветския нефт, Западът не я интересувал

Правителството пази преди всичко националния интерес, акцентира Петер Сиярто

Той съобщи, че Унгария не може да поддържа сегашния пакет от наказания, в случай че Брюксел не предложи решение.

" Това, което казахме на ръководителя на Комисията в понеделник, беше, че нейното предложение основава проблем за нас. Без препоръчано решение, Унгария не може да поддържа пакета от наказания ", безапелационен бе Сиярто.

Той повтори предлагането на Унгария на петрола и фокус на глобите да бъдат доставките с кораби.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР