Унгария е важен икономически партньор на България и е сред

...
Унгария е важен икономически партньор на България и е сред
Коментари Харесай

Вицепремиерът Николова: Стокообменът между България и Унгария надхвърля €1,608 млрд.

„ Унгария е значим стопански сътрудник на България и е измежду водещите задгранични вложители у нас. Съществува капацитет за развиване на търговията, както и за общи планове, ориентирани към трети пазари ”, съобщи заместител министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова на взаимна конференция в Будапеща с министъра на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто. Тя означи, че за 2018 година двустранният стокообмен има растеж от 5.3%, като е достигнал 1,608 милиарда евро.

Вицепремиерът Николова показа, че разговорът сред двете страни се базира на градивно взаимоотношение. „ Имаме сходни позиции по значими тематики от дневния ред на Европейски Съюз като кохезионната политика и общата селскостопанска политика “, добави тя.

На собствен ред министър Сиярто посочи, че по време на срещата с вицепремиера Николова са се обединили към редица двустранни и европейски тематики и изрази убеденост в бъдещото съдействие на двете страни. Сиярто акцентира значимостта на отбрана на външните граници на Европейския съюз и приветства напъните на България в тази посока.

Заместник министър-председателят Марияна Николова е на двудневно посещаване в Унгария, в границите на което взе участие в среща на високо ниво за демографската политика.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР