Унгария е сключила сделка за закупуване на руската ваксина срещу

...
Унгария е сключила сделка за закупуване на руската ваксина срещу
Коментари Харесай

Унгария първа в ЕС купува от руската ваксина „Спутник V“

Унгария е сключила договорка за закупуване на съветската ваксина против COVID-19 „ Спутник V “, съобщи Ройтерс. Така страната става първата членка на Евросъюза, която ще направи това, заяви през днешния ден външният министър Петер Сиярто по време на посещаване в Москва.

Във видеоклип, оповестен на профила му във Facebook, той съобщи, че "големи количества " от имунизацията ще дойдат на три транша.

Детайли към размерите ще бъдат оповестени на по-късен стадий.

Вчера Будапеща утвърди потреблението на съветската ваксина, както и тази на "АстраЗенека ".

Унгария не може да вдигне рестриктивните мерки, наложени поради Covid-19, до момента в който няма опция да извърши всеобща имунизация на хората, съобщи през днешния ден министър председателят Виктор Орбан пред националното радио.

Той уточни, че най-хубавият метод е да се позволи използването на няколко ваксини като конкуренция, която ще накарат производителите да ускорят доставките.

„ Не се нуждаем от пояснения, а от ваксини “, акцентира Орбан. Унгария неколкократно е подлагала на критика „ бавния ритъм “ на утвърждение и закупуване на ваксини от евроинституциите.

Според регулациите на Европейската организация по медикаментите народен регулатор може да издаде краткотраен лиценз за ваксина при съществуване на изключителна обстановка, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР