Унгария е пред парламентарни избори, а прогнозите в края на

...
Унгария е пред парламентарни избори, а прогнозите в края на
Коментари Харесай

Ден преди изборите в Унгария: управляващата Фидес очаква нов успех


Унгария е пред парламентарни избори, а прогнозите в края на акцията сочат, че партията “Фидес” на премиера Виктор Орбан, дружно с съдружните си сътрудници, ще завоюва безапелационно болшинство. Вотът ще се организира в неделя.

Според последните изследвания консерваторите, дружно с християндемокартите, могат да получат 2/3 от мандатите.

Квалифицираното болшинство ще им разреши да правят даже ремонти в Конституцията.

Десницата усили известността си посредством най-много на антиимигрантската политика и твърдия си звук към Брюксел. Социолозите плануват напредък и на крайнодясната партия “Йобик”, която смекчи ксенофобската си изразителност.

Противниците на Орбан пък предизвестяват, че той е водач, който разделя нацията и отдалечава страната от Европа.

Привържениците на Орбан го поддържат, поради икномическата непоклатимост, която е обезпечил в страната и поради сигурността, която съгласно тях той е постигнал с мигрантската си политика.

На първия тур на изборите в неделя резултатът ще се дефинира по мажоритарната система във всеки изборен регион. Това значи, че опозицията - разпокъсана и наляво, и надясно от ФИДЕС - няма късмет да поддържа общ претендент на втория тур.

Орбан може да се похвали със солидни стопански индикатори: Унгария навлезе в осма година на приръст в стопанската система, който се чака да е 4 %. Инфлацията също е под надзор, както и безработицата, която е към 3,8 %.

Но позицията на Орбан за имигрантите, и съответно мюсюлманските, е главният дирек на неговата известност.

Когато броят на насочилите се към Европа бежанци и мигранти, преминаващи през Балканите и Унгария, взривоопасно набъбна през 2015 година, Орбан беше първият, който подреди да се построи гранична стена с бодлива тел, с цел да спре напора през септември същата година. Освен това той гръмко възрази против бежанската политика на немския канцлер Ангела Меркел по това време.

Орбан обнадежди антиимигрантските организации в източно- и централноевропейските страни и активизира нечленуващите в Европейски Съюз Македония и Сърбия да стопират мигрантите, вместо да ги насочват на запад.

Унгария също по този начин отхвърли да одобри наложителната квота на Европейски Съюз за претенденти за леговище макар опасността от юридически наказания, и предизвести, че идващите мюсюлмани ще трансформират лицето на Европа и ще подкопаят християнския метод на живот.

През март 2016 година балканският маршрут беше публично затворен и броят на хората, минаващи по него, мощно понижа.

Въпреки това Орбан резервира риториката против имигрантите в сърцевината на своята политическа активност.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР