Унгария е получила в сряда първата доставка гориво за ядрената

...
Унгария е получила в сряда първата доставка гориво за ядрената
Коментари Харесай

Унгария е получила първата доставка гориво за ядрената централа Пакш от Русия по въздуха

Унгария е получила в сряда първата доставка гориво за нуклеарната централа " Пакш " от Русия по въздуха, защото войната в Украйна е направила превозването му по суша невероятно, заяви външният министър Петер Сиярто, представен от Ройтерс.

Той също така удостовери позицията на унгарските управляващи против налагането на каквито и да било наказания върху съветските нефт и газ и добави, че включването на нуклеарната сила в забранителния лист е " алена линия " за Унгария.

Сиярто уточни, че защото превозването на нуклеарно гориво по жп линиите на Украйна е било невероятно, то е доставено със аероплан през въздушните пространства на Беларус, Полша и Словакия с тяхното познание и единодушие, защото нуклеарната сила не е обект на наказания от страна на Европейски Съюз.

Унгария има намерение да разшири АЕЦ " Пакш ", което сега е с мощ от 2 гигавата с още два съветски реактора от вида VVER, всеки от които е с мощ от 1,2 гигавата.

На плана, даден през 2014 година без социална поръчка на съветския нуклеарен колос " Росатом ", се гледа като на знак за топлите връзки сред унгарския министър председател Виктор Орбан и съветския президент Владимир Путин.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР