Унгария е получила документация за руската ваксина срещу коронавирус. Това

Унгария е получила документация за руската ваксина срещу коронавирус. Това ...

Русия ще започне доставките на ваксината „Спутник V“ за Унгария през декември

Унгария е получила документация за руската ваксина срещу коронавирус. Това съобщи външният министър на страната Петер Сиярто, предадоха световните агенции, цитирани от агенция "Фокус".
На свой ред Русия ще позволи на унгарски специалисти да наблюдават производствения процес на ваксината „Спутник V“, което ще спомогне за ускоряване на решението за нейната употреба. Според Bloomberg Руската федерация може да започне да доставя ваксината за Унгария през декември. 

Унгария получи образци от руската ваксина „Спутник V“ Унгария получи образци от руската ваксина „Спутник V“
Унгария получи първите образци от руската ваксина срещу коронавирус „Спутник V“, съобщи министърът на външните работи Петер...
„Унгария отхвърля всякаква форма на лобиране за приоритета на ваксината“, каза Сиярто на съвместна пресконференция с министъра на здравеопазването Михаил Мурашко след заседанието на руско-унгарската междуправителствена комисия за икономическо сътрудничество в Будапеща. „Ваксини се разработват както на изток, така и на запад. За нас е важно унгарският народ да получи надеждна и висококачествена ваксина и къде ще бъде произведена е вторичен въпрос".
Както каза Сиярто, отговаряйки на въпрос на ТАСС, Унгария се стреми да локализира част от производството на руската ваксина на нейна територия. "Преговаряме за приемане и локализиране на поне част от производството на ваксината в Унгария", посочи още външният министър.
Темата продължава .
 

Източник: actualno.com