Унгария е изпратила официално съобщение до България, че ако страната

...
Унгария е изпратила официално съобщение до България, че ако страната
Коментари Харесай

Унгария ни плаши с вето за Шенген, ако България не премахне таксата за руския газ

Унгария е изпратила публично известие до България, че в случай че страната ни не отстрани таксата за транспорт на съветски газ, Будапеща ще наложи несъгласие за присъединението ни към Шенген. Това изясни министър председателят Николай Денков в отговор на въпрос за повода за решението на българските управляващи таксата да бъде отсрочена.

„ Решихме да не рискуваме в този миг с значими, въпреки и не бих споделил, решаващи стъпки във връзка с Шенген “, уточни той пред публицисти в Брюксел преди Срещата на върха.

Стратегията на българското държавно управление е да договаря за сухопътните граници.

„ Подготвили сме към този момент предложение, видял съм го, ще го изпратим на Австрия, ще използваме и Европейската комисия като посредник “, добави Денков

„ Това, което не желаеме, е да оставаме заложници с решения, които нямат общо с общата логичност за развиване на Европейски Съюз. Това, което се опитваме да избегнем, е нужда още веднъж да влизаме в решение на Европейския съвет, което да изисква единогласие “, уточни министър председателят.

„ За бюджета целите са ясни – миграцията е единият приоритет. Другият приоритет е Украйна, преглеждаме помощта за Украйна като помощ за Европа и в частност за България. Ясно беше казано, че след Украйна може да има и последващи страни, това би трябвало да го помним “, сподели Денков. Помощта за Украйна е решаваща за общата политика за Европа, България може да помогне с ясни причини.

По мотив публикацията на „ Политико “, министър-председателят посъветва да се прочете цялата, с цел да се разбере, „ че България е една от странаите, която попада в този набор от нарушавания. Те обаче са нарушавания на танкерни компании и търговци, с цел да избегнат тези наказания. България има позволение от Европейска комисия да работи по този начин. Няма елементарен метод за налагане на наказания. Как да ги стопираме тези танкери с военни танкери ли? Смисълът на статаията е да се покаже, че има по какъв начин да се заобикалят глобите “, съобщи още Денков.  


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР