Унгария блокира помощ от 50 милиарда евро за Украйна. Това

...
Унгария блокира помощ от 50 милиарда евро за Украйна. Това
Коментари Харесай

Унгария блокира 50 млрд. евро за Украйна

Унгария блокира помощ от 50 милиарда евро за Украйна. Това стана часове, откакто водачите от Европейски Съюз дадоха зелена светлина за начало на договарянията за участие с Украйна и Молдова и даването на статут на претендент за член на Грузия.

Отпускането на помощ за Киев ще бъде разисквано на идната среща на върха през януари. Унгарският министър председател Виктор Орбан, който е срещу започването на договаряния за участие с Украйна, напусна залата преди гласуването и не наложи несъгласие на решението. Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел дефинира решението за започване на договаряния като историческо. Президентът на Украйна Володимир Зеленски благодари на европейските водачи. Според него започването на договаряния за участие със страната е “победа за Украйна и победа за Европа, победа, която стимулира, въодушевява и дава сили ”.

В заключенията си от срещата водачите приветстваха и постигнатото единодушие за 12-и пакет от наказания против Русия. Очаква се новият пакет да бъде дефинитивно утвърден в идващите дни. Българският министър председател Николай Денков също взе участие в срещата на върха в Брюксел, която продължава и през днешния ден.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР