Унгарецът Виктор Касай е новият шеф на съдиите в България,

...
Унгарецът Виктор Касай е новият шеф на съдиите в България,
Коментари Харесай

БФС назначи именит унгарец за шеф на съдиите в България

Унгарецът Виктор Касай е новият началник на съдиите в България, откакто на днешното заседание на Изпълкома бе признато предлагането от президента Борислав Михайлов.

Унгарецът до наскоро бе един от водещите съдии в Европа, като през годините управлявал срещи от Световното състезание в Южна Африка, Европейското състезание в Полша и Украйна, както и финалът на Шампионската лига през 2011 година

Между януари 2020 година и септември 2021 година Касай оглавява съдийската комисия към Руската футболна федерация. Той подава оставка, с цел да се отдръпна от поста.

Името му също по този начин е свързвано с няколко противоречиви обстановки от ерата преди ВАР. През 2017 година той управлява дербито сред Реал Мадрид и Байерн Мюнхен в 1/4-финалите на Шампионската лига. Там той зачете два гола от засада на Кристияно Роналдо, спести червен картон на Касемиро и изгони пресилено Артуро Видал, с цел да може в последна сметка „ кралския клуб “ да продължи напред след продължения.

Иначе унгарецът съумя да опази името си от по-сериозни произшествия, свързани с споразумяване на мачове и различен тип корупция в спорта. Пожелаваме му това да се резервира и по време на престоя му в БФС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР