Уморените от инфлацията купувачи в САЩ може отново да започнат

...
Уморените от инфлацията купувачи в САЩ може отново да започнат
Коментари Харесай

Уморените от инфлацията купувачи в САЩ са изправени пред повишения на цените на фона на терористичните атаки в Червено море срещу корабоплаването

Уморените от инфлацията купувачи в Съединени американски щати може още веднъж да стартират да виждат цените да се повишават, тъкмо когато започнаха да падат — заради терористичните офанзиви против транспортни контейнери по средата света.

Йеменските бунтовници хути, подкрепяни от Иран, преследват търговски кораби в Червено море, до момента в който те поемат по най-бързия път сред Европа и Азия, през египетския Суецки канал, в поддръжка на палестинците на фона на войната Израел-Хамас.

Заплахата принуди корабните колоси – в това число основаната в Дания Maersk, френският корабен колос CMA CGM и китайската COSCO – да поемат по-дългия маршрут през нос Добра вяра, към южната част на Африка.

Пътуването прибавя сред две до четири седмици директно време — скъпа маневра поради спомагателните запаси, нужни за поддържане на по-дългото прекосяване.

„ Става въпрос за към 8% по-дълго пътешестване, което ще увеличи много цените за океански товари – това е значително влияние върху цените на самите ст...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР