Уморените местни жители, които живеят в селото, станало известно от

...
Уморените местни жители, които живеят в селото, станало известно от
Коментари Харесай

Жителите на селото от Ваканцията и Бриджит Джоунс пропищяха от туристи

Уморените локални поданици, които живеят в селото, станало известно от филмите " Ваканицията " и " Бриджит Джоунс ", в този момент възнамеряват да таксуват туристите за паркиране и потребление на публични тоалетни. 

Хората от живописното село Шер в графство Съри, Англия, се опасяват от празничния сезон всяка година. Те настояват, че са принудени да останат в домовете си, неспособни да се насладят на спокойния си естествен живот и Коледа, защото тяхната основна улица е цялостна с киномани всяка зима. 

Напрежението сред притежателите на жилища и посетителите е повишено толкоз доста, че членовете на енорийския съвет възнамеряват да вкарат такси за паркиране, написа The Sun. Местните се надяват, че това ще успее да възпре хората от визити и да ограничи броя на паркираните коли в селото. 

Джим Уорсфолд живее в китното селце от 30 години и си спомня по кое време екипите са били в региона, с цел да снимат " Ваканцията ".  " Паркирането стана доста по-трудно през годините и постоянно е мъчно да се откри място в центъра ", споделя той и добавя, че идват гости от " целия свят ", даже от далечна Австралия. 

Друг гражданин, който е там повече от 18 години и не пожела да бъде назван, признава: " Сега към този момент ситуацията стана толкоз зле, че желаеме да се преместим, което е толкоз тъпо, защото е красиво село, с доста прелестни места за разходка из него, само че нашествието ни идва прекомерно ". 

Те се оплакаха, че техният регион се е трансформирал в " капан за туристи " и настояват, че преди броени дни пожарна кола даже е била блокирана за малко, защото транспортни средства са блокирали и двете страни на тясна уличка. 

Типично британското село е на близко разстояние с кола от Лондон и тези, които желаят да избягат за ден от мегаполиса, могат да стигнат до него за по-малко от час и половина. Тъй като живописното местонахождение в провинцията е единствено на един хвърлей разстояние от оживената столица, жилищата се изкупуват и се трансформират в Airbnbs и ваканционни парцели чартърен. 

Енорийският съвет на Шер също желае да стартира да таксува посетителите, които употребяват публични тоалетни в опит да ограничи броя им. Съветът е в развой на изговаряне с попечителите на " Shere Recreation Ground Trustees ", които имат паркинга в селото и се чака решението да бъде взето по-късно през днешния ден или до края на тази седмица. 

Д-р Линет Нусбакер, която живее в Шер от 12 години, сподели преди този момент пред The Sun: " Паркингите са изцяло цялостни и хората, които в действителност живеят тук, би трябвало да седят и да чакат на опашки, с цел да намерят място ".  " Решихме да създадем личен частен паркинг, само че през уикендите той е " мистериозно " отключен и цялостен с други коли ", изяснява тя. 

Части от хитовата поредност " Бриджит Джоунс ", също включват фрагменти от емблематичното място в провинцията. Там е била снимана сватбена сцена пред една от църквите в селото в живописна зимна гала, цялостна със сняг. 

Филмът на Нанси Майерс от 2006 година " Ваканцията " пък, се възприема като коледна класика и е обичан от доста хора по света. Сюжетът на кино лентата споделя по какъв начин американка на име Аманда (изиграна от Камерън Диас) и англичанка на име Айрис (Кейт Уинслет) си разменят домовете, с цел да могат всяка да преживее ново място. Романтичната комедия демонстрира по какъв начин героят на Камерън Диас идва в Съри и се влюбва в мъж на име Греъм (Джуд Лоу). Докато Ирис се влюбва до уши в Майлс в Калифорния, в която се превъплъщава артиста Джак Блек. 

Феновете на кино лентата могат да се насладят на халба в кръчмата " The White Horse " в Шер, където героите на Джуд Лоу и Камерън Диас отиват на среща. В селото са снимани доста продукции, в това число кино лентата " Bullseye ", в който вземат участие Майкъл Кейн и сър Роджър Мур. 

Големи имена като Ринго Стар, Джордж Клуни, сър Клиф Ричард и Даниел Крейг също са посетили живописното място в провинцията във времето. Други продукции, които са употребявали за снмки село Шер, включват: " Четири сватби и едно заравяне ", " Датата на сватбата ", " Мумията " и   " Защо не попитаха Еванс? ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР