Умният помощник обслужва клиенти във верига за бързо храненеFlippy приготвя

...
Умният помощник обслужва клиенти във верига за бързо храненеFlippy приготвя
Коментари Харесай

Роботът Flippy приготвя бургер по поръчка

Умният асистент обслужва клиенти във верига за бързо хранене

Flippy подготвя сандвичи по поръчка за клиентите на CaliBurger в Пасадина, Калифорния

Необикновен служащ се появи в едно от заведенията за бързо хранене в Пасадина, Калифорния. Той се назовава Flippy и съгласно неговите основатели от компанията Miso Robotic е първият в света самостоятелен кухненски асистент.

Роботът е внедрен в заведение от мрежата CaliBurger, където подготвя сандвичи по поръчка на клиентите. За задачата Flippy разчита на самообучаваща се облачна платформа Miso AI, създадена от експерти на Miso Robotic.
още по тематиката
За да оцени готовността на бургера в действително време, изкуственият разсъдък на Miso обработва данни, постъпващи от подсистема за машинно зрение, работеща във забележимия и топлинния диапазон. Miso AI демонстрира времето за подготвеност на сандвича и припомня на личния състав да добави сирената и сосовете.

Освен това системата подава команди на робота за промяна на лопатката за сурово месо с такава за подготвени котлети. В свободното си време Flippy измива приборите и избърсва повърхността на скарата.

Flippy е основан вследствие на съдействие сред компанията Miso Robotics и веригата заведения за хранене CaliBurger, което датира от 2016 година Предполага се, че в случай че тестванията на робота преминат сполучливо, той ще бъде внедрен във всички заведения на CaliBurger.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР