Умните колонки на Amazon въвлякоха компанията в проблеми с американските

...
Умните колонки на Amazon въвлякоха компанията в проблеми с американските
Коментари Харесай

Обвиняват Amazon в събиране на данни за деца чрез Alexa


Умните колонки на Amazon въвлякоха компанията в проблеми с американските управляващи
(снимка: CC0 Public Domain)

Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) предложи завеждане на дело против Amazon, чиито умни високоговорители с гласов помощник Alexa събират информация за деца под 13-годишна възраст без единодушието на родителите.

Това държание на компанията е в несъгласие с условията на Закона за отбрана на поверителността на децата онлайн (COPPA), заяви Блумбърг, базирайки се на неизвестен източник. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати може да заведе дело от името на FTC още този месец.

През 2019 година група покровители желаеха от Федералната комерсиална комисия да проверява дали умните високоговорители на Amazon нарушават правата за дискретност на децата. Според деятели, компанията съхранява записите на гласовете за неопределен срок, а в някои случаи продължава да го прави даже след опит на потребителите да ги изтрият.
още по темата
Твърди се, че Amazon не получава вярно единодушието на родителите за събиране на данни за техните деца и множеството приложения на гласовия помощник Alexa въобще нямат политика за дискретност.

Продуктовата гама на компанията включва серията умни високоговорители Echo, предопределени за деца – Amazon предлага абонамент със особено подбрани приложения, книги и друго наличие. След като подаде тъжба, компанията съобщи, че нейната обновена стратегия Kids+ е съвместима със COPPA.

Глобите за нарушавания на правата на децата могат да доближат до 50 000 $ за всеки епизод, което води до забележителна сума: в тази ситуация на Epic Games и нейната игра Fortnite санкцията възлиза на 275 милиона $ – до момента това е рекордна санкция за нарушаване на COPPA.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР