Умните хора предпочитат да следят речта си, тъй като добре

...
Умните хора предпочитат да следят речта си, тъй като добре
Коментари Харесай

12 фрази, които умните хора не използват в разговор

Умните хора избират да наблюдават речта си, защото добре схващат силата на думите.

Ето някои изречения, които би трябвало да избягвате. Те ви карат да изглеждате неуместно.

" Аз съм интелигентен. "

Умните хора не би трябвало да се хвалят с равнището на просветеност, тъй като схващат, че дейностите приказват по-силно от думите. Интелигентността се демонстрира в доста форми и това, че различен човек не е на едно мнение с вас, не го прави по-малко образован от вас.

" Това се схваща от единствено себе си. "

Когато стартирате речта си с тази фраза, вие насърчавате другите хора да ви пренебрегват. Интелигентните употребяват по-ефективни техники от самоубийствените преамбюли и се пробват да ги заобикалят непременно.

" Не се обиждайте, само че... "

По предписание когато изричате тази фраза, вие се подготвяте за възможна офанзива. И най-често събеседникът ви също схваща това. Опитайте се да избягвате сходни изрази и намерете по-добър метод да кажете на хората това, което може да не им хареса.

" Не мога. "

Когато си споделяме, че не можем да създадем нещо, автоматизирано се настройваме за неуспех. Думите ни се трансформират в единствения източник на истина за мозъка ни и в това време в самоизпълняващо се знамение. Вместо да казвате " Не мога ", пробвайте се да намерите метод да го измененията на " Мога! ".

" Това не е по моя виновност. "

Вместо да се прави на жертва, умният човек ще поеме отговорност за обстановката и нейния резултат. Той ще употребява неуспеха си, с цел да избере различен път и да продължи да преследва осъществяването на задачата. Дори и да не е по негова виновност, той отново ще одобри резултата и ще продължи да се движи напред.

" Не е почтено. "

Животът не е обективен, само че когато казвате тази фраза, наподобява, че вярвате, че би трябвало да бъде, което от своя страна ви кара да изглеждате неуместно и незряло. Тези думи вървят дружно с фразата " Не е по моя виновност ", тъй като лишават опцията ви да измененията обстановката. Вместо да се оплаквате от несправедливостта на протичащото се, пробвайте се да намерите метод да се адаптирате и да преодолеете компликациите.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР