Умни банкомати позволяват тегленето на пари, без да вкарваме дебитна

...
Умни банкомати позволяват тегленето на пари, без да вкарваме дебитна
Коментари Харесай

Теглим пари от умни банкомати в Пловдив

Умни банкомати разрешават тегленето на пари, без да вкарваме дебитна карта в устройството. Те са по-сигурни от остарялото потомство АТМ​ машини, тъй като лимитират до най-малко риска от забравяне на картата или „ глътването " й. Невъзможно е и да се източат данните от пластината по метода на лъжливата скица „ ливанска примка “. Засега безконтактните банкомати в Пловдив се броят на пръстите на едната ръка, само че огромна част от банките се заричат до края на годината да подменят машините за пари. Промяна в таксите за изтегляне на кеш няма, а новите АТМ са брандирани със специфичен знак.

В момента Райфайзенбанк подменя устройствата си с безконтактни и такива с тъчскрийн. Благодарение на безконтактната технология ще могат да се правят интервенции - изтегляне и внасяне, единствено с приближаване на картата до четеца и без тя да напуща ръката на клиента, което ги прави по-бързи и по-сигурни, показват от банката. Прочитането на данните трае не повече от две секунди. Първоначално умните банкомати ще бъдат ситуирани в офисите на банката.

Миналия месец такава замяна стартира и Първа капиталова банка. Банкоматите й с безконтактна функционалност са ситуирани на най-натоварените местоположения в огромните градове, измежду които и Пловдив.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР