Умишленото забавяне на работата на iPhone е проблем, който причини

...
Умишленото забавяне на работата на iPhone е проблем, който причини
Коментари Харесай

Айфонът ви забива, Apple плаща

Умишленото закъснение на работата на iPhone е проблем, който аргументи на американската Apple правосъдни каузи. Компанията не признава виновност, само че в същото време ще изплаща обезщетения на наранени консуматори в Канада, съобщи. 

Съд в Британска Колумбия, Канада, утвърди съглашение на Apple, обвързвано със спор по отношение на забавянето на iPhone от 2018 година, заяви CBC News. Компанията се съгласи да заплати до 14,4 милиона канадски $ за споразумяване на групов иск, който твърди, че Apple скрито е лимитирала продуктивността на някои модели iPhone.

Всеки обиден клиент, който подаде иск, ще получи заплащане от Apple в диапазона от $17,50 до $150, като точната сума зависи от общия брой подадени искове. Компенсациите важат за сегашни или някогашни поданици на Канада (с изключение на Квебек), които са закупили: iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus и/или iPhone SE с конфигуриран или изтеглен iOS 10.2.1 или по-нова версия; iPhone 7 или iPhone 7 Plus с iOS 11.2 или по-нова версия, конфигурирана или изтеглена преди 21 декември 2017 година

Apple отхвърли обвиняванията в правосъдния развой и съглашението не съставлява самопризнание за виновност. Според юристите на компанията, съглашението разрешава на Apple да избегне спомагателни разноски, свързани с продължаващите правосъдни разногласия.

По-рано Apple се съгласи да заплати до 500 милиона $ за споразумяване на сходен групов иск в Съединените щати. Плащанията по този проблем започнаха да се правят през януари 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР