Умишленото тровене на животни в район Северен продължава. Екипът на

...
Умишленото тровене на животни в район Северен продължава. Екипът на
Коментари Харесай

Системно! Умишленото тровене на животни в „Северен” продължава

Умишленото тровене на животни в регион „ Северен ” продължава. Екипът на TrafficNews нееднократно е давал публичност на казуса, който наподобява се трансформира в систематичен. Живущи в блоковете, намиращи се наоколо до парк „ Рибница ”системно алармират до нас, че намират трупове на мъртви котки и кучета в региона.
Прочетете още
От известно време незнаен напоява храна с отрова и я разпръсква из квартала, настояват те. В началото на юли притежатели на кучета пък описаха, че и домашните им любимци са починали в резултат на натравяне, до момента в който се разхождали.

За следващия подобен случай описа зоодоброволка. Зоодоброволците получават специфичен документ удостоверен от кмета на община Пловдив, който им дава правото да поставят грижи за безстопенствени котки и да спомагат на екипите на Зооветеринарния комплекс. Тя описа, че се стреми да кастрира колкото се може повече животни, като ги и обезпаразитява, само че единственият проблем е, че няма къде да ги подслони.

Преди няколко дни тя още веднъж намира трупове на котки сред двата тунела на Големия колос. Твърди още, че няма по какъв начин толкоз доста животни да загинат едновременно от естествена гибел и е безапелационна, че някой съзнателно трови котките. Преди месец хората имаха намерение да се слагат видеокамери, с цел да се открият причинителите по-бързо и да понесат нужното наказване.  

От полицията обявиха, че във всяко РПУ има основан екип, който проверява постъпилите сигнали за закононарушения против животни. Те не се занимават единствено с това, само че проверяват предпочитано случаите на принуждение по отношение на животни. При приемане на сигнал неотложно се стартира инспекция на случая, увериха от полицията.

Ако попаднем на мъртвец би трябвало да сигнализираме до телефон 112. В този случай след осъществяване на аутопсия и определяне на аргументите за гибелта може да се образува произвеждане и надлежно да започва следствие по случая.

За това обаче е нужно жителите, които намират трупове на животни да отидат в най-близкото районно и документално да заявяват закононарушението, в противоположен случай от Министерство на вътрешните работи би трябвало да прекратят случая.

Ако аутопсията потвърди, че животното не е умряло от естествена гибел, а е било натровено, стартира следствие, с цел да се откри причинителят, считайки се за съзнателно ликвидиране.

В България насилието върху животни е криминализирано. Прокуратурата може да стартира следствие по член 325б, гласящ, че, който прояви свирепост към гръбначно животно и му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до пет хиляди лв..

Сигнали до зоополицията могат да се подават на телефон 112 и на директните телефони на районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в Пловдив.

Ето и още по тематиката:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР