Умиращ мъж в японска болница разказа на полицията, че е

...
Умиращ мъж в японска болница разказа на полицията, че е
Коментари Харесай

Умиращ мъж разкри, че е бил сред най-издирваните бегълци в Япония

Умиращ мъж в японска болница описа на полицията, че е един от най-издирваните бегълци в страната. Мъжът се е укривал близо 50 години, защото е бил част от радикална група, направила бомбени атентати през 70-те години на предишния век, заяви „ Гардиън “.


След като получила сигнал, предходната седмица полицията отишла в болничното заведение край Токио, с цел да разпита 70-годишния мъж. Той им споделил, че има рак в финален етап и желае да почине с същинското си име Сатоши Киришима, а не с псевдонима си, и разкрил незнайни до момента детайлности за бомбените атентати, оповестиха органите на реда.

Четири дни след разпита, мъжът умира, без полицията да е удостоверила самоличността му. Проведените ДНК проби на него и на роднините на Киришима демонстрират, че те са съвместими.

" Смятаме, че мъжът, който е умрял в болничното заведение, откакто се е показал за Сатоши Киришима, в действителност е бил обвиненият ", съобщи началникът на Националната полицейска организация Ясухиро Цуюки.

Роден през 1954 година, Киришима е студент в университета в Токио, когато се увлича по екстремизма и се причислява към Източноазиатския антияпонски въоръжен фронт - войнстваща група, която през 70-те години на предишния век прави серия от бомбени атентати против огромни японски компании. През 1975 година осем души умират, а повече от 160 са ранени при бомбения атентат против постройка на Mitsubishi Heavy Industries, за който е упрекната групата.


Предполага се, че Киришима е взел участие в редица бомбени атентати. Той е търсен по обвиняване за взривяване на бомба с часовников механизъм в постройка в първокласния квартал Гинза в Токио през април 1975 година, при което никой не е потърпевш.

Въпреки че не е бил основен член на групата, се твърди, че той е единственият от 10-те ѝ членове, който в никакъв случай не е бил хванат.

Докато се е укривал, Киришима не е имал мобилен телефон или здравна застраховка и е получавал заплатата си в брой, с цел да не бъде оголен./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР