Уменията в областта на програмирането и дигиталната креативност са изключително

...
Уменията в областта на програмирането и дигиталната креативност са изключително
Коментари Харесай

Бизнесът подкрепя националната програма “Обучение за ИТ кариера

Уменията в региона на програмирането и цифровата креативност са извънредно нужни за развиването на България. Светът навлеза в интервал на динамични цифрови трансформации. Почти няма да има специалност, която да не изисква знания в региона на осведомителните технологии, разяснява в разбор Милен Ганев, съучастник в българската компания E-Card. Затова от компанията поддържат концепцията на страната в лицето на Министерството на образованието и науката за подпомагането на специалността „ Приложен програмист " по Националната стратегия „ Обучение за ИТ кариера ".

„ Нуждата от ускорена цифровизация на образованието, повишение на цифровите умения, адаптиране на образователното наличие и действителен достъп до цифровото обучение. Това са провокациите пред българското учебно заведение, акцентира Милен Ганев. Според него рецесията ни сподели, че имаме още доста работа във връзка с свързаността и инфраструктурата. Технологиите заемат значимо място в образователния развой и ще спомогнат за фокусиране на образованието върху потребностите на учащите се. Те не би трябвало да заместват фундаменталната роля на учителите, а да ги подкрепят, изясни Милен Ганев от E-Card.

Преди три години общо 930 възпитаници от X клас се оправят с входния тест за присъединяване в Националната стратегия. В началото на втората година не престават малко над 300 от тях. След три години образование сполучливо приключват 218 възпитаници, които получават най-високата, III степен на професионална подготовка за прибавен програмист. А това оправда упованията на бизнеса, че до финала ще доближат 20 - 30 на 100 от участниците. От друга страна, това удостоверява сериозността на извършените образования в тригодишния интервал. 60 възпитаници от сполучливо приключилите тази година към този момент са признати в университети в ИТ специалности. Ние сме подготвени да реализираме на практика образования на учениците и по-късно да им насочваме предложения за назначението им на работа, сподели Милен Ганев.Според него в бранша ще продължава да има огромна потребност от ИТ експерти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР