Умението да управляваш е да правиш мнозинства. Така лидерът на

...
Умението да управляваш е да правиш мнозинства. Така лидерът на
Коментари Харесай

Борисов към Кирил Петков: Умението да управляваш е да правиш мнозинства

Умението да управляваш е да правиш болшинства. Така водачът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори на ръководителя на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, който дефинира като огромен проблем потреблението на плаващи болшинства от страна на ГЕРБ.

" Мразя такива съпоставения - смокинови листове, не одобрявам тези съпоставения. Ясно им беше препоръчано да създадем коалиция, която подсигурява болшинство и пази демокрацията. Те споделиха, че не желаят, а желаят единствено ГЕРБ да поддържа държавното управление. Назначиха си министри, какво желаят - да ни лишат от правото да подкрепим нашия закон? Така работи едноличната власт... Нашите закони са по-добри и събират болшинства. Трябва да се откажем от тях, с цел да изберем по-лошите, по този начин ли?

Българският народ искаше постоянно държавно управление. Потиснахме цялото си его, което Кирил Петков и по-скоро Лена Бориславова не могат да създадат, тъй като тя през вчерашния ден написа есемеси, че ще се счупи сглобката...

Умението да управляваш е да правиш болшинства, по този начин работи парламентарната република. Президентската република е по-друг метод - назначаваш държавно управление и си носиш отговорност.

Ние сме доста огромни за смокинов лист и като ни сложат начело, не се виждат, само че тогава стартира да свети откъм гърба. Така че дано да успокоят топката, тъй като имаме войната и язовира в Украйна, който се изля в Черно море... И стига са назначавали хора - всеки ден нови и нови техни фрагменти. За регионални шефове, ами ние сме ги победили два пъти в Благоевград, какво да кажа на хората там ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ се обърна към Кирил Петков и Христо Иванов с думите, че правосъдната система няма да допусне намесата на политици и от през днешния ден нататък те би трябвало да го знаят. ГЕРБ ще поддържа предлагането на Христо Иванов за конституционните промени да са понижи числеността на парламентарната квота във Висш съдебен съвет за сметка на съдийската и на прокурорската, сподели още Борисов.

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР