Умението да използваме парите си днес, така че да печелим

...
Умението да използваме парите си днес, така че да печелим
Коментари Харесай

Фондова борса в разцвет: тайни практики за успешни инвестиции

Умението да използваме парите си през днешния ден, тъй че да печелим от тях на следващия ден и да облекчим живота си, стартира от базова информация за възможни  и се затвърждава с времето и интереса към тематиката. Стабилното финансово бъдеще е задача допустима, в случай че обмислим опциите за вложения, като в това време ограничим степента на риск.

Защо да инвестирате

Има най-различни аргументи, които стимулират хората да влагат. Това могат да бъдат цели за увеличение на разполагаемия приход, трупане на положение в дълготраен проект, обмисляне на пенсионни приходи, заплащане на образование в чужбина, и така нататък Благодарение на инфлацията, приходите на популацията понижават защото цената на валутите се намалява. Когато се влага се разкрива евентуална опция да се усилят приходите или казано другояче, инвестицията е тип отбрана от инфлация.

Но какъв брой да се влага? Това зависи от финансовата цел, персоналните благоприятни условия по отношение на настоящите разноски и финансови отговорности, както и способността за вдишване на риск на всеки обособен субект.

Какви са типовете вложения

Инвестициите на фондовата борса и класовете активи могат да бъдат най-различни, а пазарът – извънредно динамичен. Според другата цикли на скъпите бумаги, финансовите принадлежности и периода на интервенциите, могат да бъдат първоначални или вторични. При първичните пазари скъпите бумаги срещат вложителите за първи път. При вторичните пазари скъпите бумаги се търгуват и сменят своите притежатели.

Финансовите пазари са борсови и извънборсови. Борсовите финансови пазари, или по този начин наречените фондови тържища, са проведени пазарни центрове при които търговията следва строги правила. При извънборсовите пазари тази търговия става посредством електронна връзка сред участниците в пазара.

Според финансовите принадлежности, финансовите пазари се разделят на дялови с акции, дългови с облигации и пазари на деривати. Инвестициите могат да бъдат в акции и борсови показатели, в ETF вложения, на пазара Форекс, в разнообразни криптовалути като Биткойн, в злато и скъпи метали, в скъпи бумаги и други

Защо фондовата борса е в подем?

Фондовите тържища по целия свят се радват на същински подем след експлоадирането на пандемията от Covid-19. Появиха се вложения на дребно, посредством разнообразни платформи като Zerodha в Индия, да вземем за пример. Обяснението се крие във обстоятелството, че затворени у дома доста хора търсят различен приход. Тък също има риск, защото увеличеното търсене на капиталови платформи покачва цените на акциите и може да провокира балон. Разумните вложители обаче се насочват към дълготрайни вложения, които въпреки не най-примамливи през днешния ден, ще донесат постоянна облага за дълъг интервал от време.

Тайни практики за сполучливи вложения

Според основателят на платформата Zerodha, тайните практики за сполучливи вложения на вложителите са:

· поддържане на непрекъснат баланс на активите в портфолиото

· внимание към времето на пазарите и отбягване на взаимозависимост от дълга за закупуване на активи

· установяване на предел на загубите, които са склонни да понесат

Друг гуру в света на вложенията е милиардерът Уорън Бъфет, прочут с отличните си вложения и големите облаги на фондовия пазар. В края на април на годишната среща на акционерите на компанията си Berkshire Hathaway, Бъфет посъветва новите вложители да внимават с бързите покупко-продажби и лесните облаги. Като първа стъпка, той им сподели лист с двадесетте компании с максимален пазарен капитал към март 2021, а по-късно и лист с десетте топ компании. Като втора стъпка, Бъфет сподели сходни описи от 1989 година, в които има шест американски компании, които не намират място в настоящите описи от актуалната 2021 година. Това е реалистично увещание за динамичността на пазара и мотив в интерес на притежаването на акции от разнообразни компании във взаимни фондове с по-малко такси, за по-дълъг интервал от време.

В умозаключение

Темата за вложенията в България става все по-актуална заради две съществени аргументи - ниските лихви по заемите на банките и по-високата от тях инфлация. Първата стъпка на новите вложители следва да е изработката на капиталова тактика, върху която да се построи капиталова портфолио.  е от изключителна значимост за сполучливите вложения на фондовата борса в бъдеще и по тази причина основите му би трябвало да бъдат поставени час по-скоро.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР