Умели роботи-готвачи, които могат да приготвят бургери и да пекат

...
Умели роботи-готвачи, които могат да приготвят бургери и да пекат
Коментари Харесай

Търсят се роботи-готвачи

Умели роботи-готвачи, които могат да подготвят бургери и да пекат самун, са все по-търсени, защото кухните на заведенията се пробват да обезпечат отдалеченост сред чиновниците и клиентите поради Covid-19, осведоми Асошиейтед прес.

От тази есен американска верига за бургери ще тества робота Флипи, който може да подготвя пържени картофи и други храни.
Автоматизираният асистент може да освободи чиновниците и от други задания като стерилизация на маси или обработка на повишения брой поръчки за доставки. В момента Флипи коства 30 000 $ и има месечна такса от 1500 $ за поддръжка.

Роботите за хранителни услуги бяха наклонност и преди пандемията, защото лечебни заведения, кафенета в академични кампуси и други се опитваха да посрещнат търсенето на свежи персонализирани варианти 24 часа дневно, запазвайки контрола върху разноските за труд.
Роботите-готвачи не постоянно са били сполучливи. Ресторант в Бостън с кухня, която се ръководи от роботи, затвори през ноември, с цел да преработи менюто си.

Стартъпът от Силициевата котловина Zume, който правеше пици с роботи, спря бизнеса с пици през януари. Сега създава маски за лице и биоразградими контейнери за храна, която се употребява отвън заведенията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР