УМБАЛСМ Н.И.Пирогов“ потвърждава, че проф. д-р Асен Балтов е дисциплинарно

...
УМБАЛСМ Н.И.Пирогов“ потвърждава, че проф. д-р Асен Балтов е дисциплинарно
Коментари Харесай

От ``Пирогов`` потвърдиха: Проф. Балтов е дисциплинарно уволнен |

УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов “ удостоверява, че проф. доктор Асен Балтов е дисциплинарно уволнен в качеството си на заемащ длъжността „ доктор, ортопедия и травматология “ в Първа клиника по ортопедия и травматология считано от вторник, 14.09.2021 година, оповестиха от лечебното заведение във връзка оповестеното по-рано

Оттам обясниха, че в понеделник проф. доктор Балтов е бил за първи път на работа след двумесечен отпуск по болест.

" Подробните претекстове за преустановяване на трудовото му правно отношение са изложени в заповедта, с която проф. Балтов бе осведомен персонално в наличието на изпълнителния шеф на болничното заведение. Същата служителят отхвърли да одобри. Съгласно българското законодателство, всяко лице, което смята, че правата му са нарушени, има опция да ги отбрани по правосъден ред. "

От " Пирогов " не дават повече информация за нарушаванията, които са довели до дисциплинарното уволняване на професора.

" Уволнен! След 21 години работа в " Пирогов ", написа по-рано във фейсбук профила си самият Асен Балтов. 

Пред Дарик той е обяснил, че през днешния ден е бил първият му работен ден след спиране поради здравословни проблеми. Направил две интервенции и малко по-късно е бил извикан от новия шеф на незабавната болница проф. Иван Поромански, който му съобщил, че " не може и не желае да работи с него ".

По-късно от здравното министерство разпространиха известие, че не знаят повода за уволнението на Балтов, само че ще попитат за аргументите новия шеф на " Пирогов " проф. Поромански.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР