УМБАЛСМ Н.И.Пирогов е обект от стратегическо значение за националната сигурност

...
УМБАЛСМ Н.И.Пирогов е обект от стратегическо значение за националната сигурност
Коментари Харесай

Пирогов: Недопустимо е болницата да се използва за предизборни цели и агитация

" УМБАЛСМ „ Н.И.Пирогов ” е обект от стратегическо значение за националната сигурност на страната, която се крепи на живота и здравето на популацията! В разгара на конкуренцията за депутатски места в новото Народно заседание, е неприемливо болничното заведение да се употребява за предизборни цели и пропаганда ".
Това се споделя в позиция на лечебното заведение, публикувана до медиите. Повод за нея евентуално е, на претендентите за народни представители от " Демократична България ", Христо Иванов и доктор Александър Симидчиев (повече по тематиката вижте ).

" Най-голямата незабавна болница в страната ежечасно поема най-тежките случаи в България, а през последната година работи в ексклузивен режим с непрестанно пълнещи се COVID-19 отделения. През последния месец новият вид на ковид още веднъж усили броя на хората, които се нуждаят от нашата помощ. Успоредно с това нашите експерти интензивно се включват и във имунизационния развой. Спешните случаи от всякакво естество не са на пауза и не понижават ", показват от " Пирогов ".
" Ето за какво считаме за неточно болничното заведение, незабавният център и непрестанно идващите коли за спешна помощ пред него да се употребяват за декор на предизборни обръщения и пропаганда. Категорично се противопоставяме на това здравето и живота на жителите, спокойствието на нашите пациенти, експерти и лекари на първа линия да се употребяват с политически цели ", приключва позицията на болничното заведение.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР