УМБАЛ "Свети Георги" ще си съдейства с доброволци за ремонта

...
УМБАЛ "Свети Георги" ще си съдейства с доброволци за ремонта
Коментари Харесай

Събират средства за ремонт на Инфекциозното отделение в Пловдив

УМБАЛ "Свети Георги " ще си спомага с доброволци за ремонта на поделение в Клиниката по инфекциозни заболявания. Това оповестиха за Novini.bg от болничното заведение.

Както към този момент писахме положението на отделението е сериозно и родители желаеха обстановката да се пробени, като сами оказват помощ за това. Кампанията е стартирана от Свилена Георгиева. Вчера тя организира първата среща с управлението на болничното заведение.

"Инициаторите на акцията увериха управлението, че планът сеочертава да бъде упорит, като се залага на съвсем изцяло вътрешно възобновяване и даже е допустимо да включва закупуване на болнично обзавеждане ", оповестиха от УМБАЛ "Свети Георги "

Клиниката по инфекциозни заболявания единствената за Южна България, работи целогодишно като приема пациенти от няколко прилежащи на Пловдив области. Помещава се в три лечебни и един административен блок, издигнати през 50-те години на предишния век.

"Въпреки професионализма на екипа на клиниката и съдействието от управлението на болничното заведение, поддържането на остарялата база се оказва сложна задача ", означават от "Свети Георги ".

Оттам считат, че акцията за ремонт ще помогне на клиничната конструкция да дава по-добри битови условия на пациентите. Междувременно дарителската акция „ Help Инфекциозна клиника Пловдив “ за първите 5 дни е събрала над 2 хиляди лв..

Повече за акцията може да видите тук.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР