УМБАЛ Свети Георги - Пловдив има готов проект за модерна

...
УМБАЛ Свети Георги - Пловдив има готов проект за модерна
Коментари Харесай

Ето как ще изглежда хеликоптерната площадка на УМБАЛ Св. Ге...

УМБАЛ " Свети Георги " - Пловдив има подготвен план за съвременна хеликоптерна площадка върху многоетажен паркинг, излиза наяве от капиталовото желание, подадено в РИОСВ-Пловдив. Екоинспекцията би трябвало да се произнесе нужно ли е да се прави Оценка на въздействието върху околната среда /Оценка за влияние върху околната среда/ преди строителството да стартира.

Функционалното оборудване с естакада и топла връзка към Спешно поделение ще бъде издигната на мястото на съществуващия открит паркинг за чиновници в базата на болничното заведение и ще е с обща застроена повърхност над 20 404 квадратни метра. Той ще може да поеме 600 коли и ще обезпечи елементарен и бърз достъп на колите на чиновници, пациенти и придружители до главните подходи към болничното заведение.

Инвестиционното предложение планува създаване на постройка, представляваща отворен гараж с три покрити равнища и потребление на покрива като четвърто равнище за паркиране. Хеликоптерната площадка ще се разположи над двулентова спираловидна рампа на постройката като естествено нейно продължение и ще е издигната на 12.2 метра от терена. Местоположението на площадката е в зоната, която е най-отдалечена от постройката на болничното заведение, с цел да обезпечи безвреден заход, свободен от трудности.

Изграждането на хеликоптерната площадка в базата на УМБАЛ “Св. Георги “ ще разшири опциите за оказване на профилирана здравна помощ, като подсигурява въздушен транспорт на тежко потърпевши пациенти от зона на произшествия, повреди и бедствия до болничното заведение, за реализиране на избавителни интервенции. Също по този начин въздушен транспорт на пациенти за трансплантиране до други лечебни заведения в случаите на наличност на донорски органи, изясняват в капиталовото желание от болничното заведение.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР