УМБАЛ Свети Георги набира доброволци за работа в Клиниката по

...
УМБАЛ Свети Георги набира доброволци за работа в Клиниката по
Коментари Харесай

В инфекциозното на УМБАЛ-Пловдив изнемогват, търсят доброволци

УМБАЛ „ Свети Георги ” набира доброволци за работа в Клиниката по инфекциозни заболявания, където се лекуват пациенти с Covid-19. Желаещите би трябвало да са с здравно обучение – лекари, фелдшери, медицински сестри или студенти по медицина или здравни грижи в по-горен курс, оповестиха от лечебното заведение.
УМБАЛ „ Свети Георги “ е главното лечебно заведение в област Пловдив, което приема пациенти с ковид, в това число усложнени случаи с нужда от апаратна вентилация.
Към сегашния миг легловата база е запълнена, престоят и лекуването на инфектираните са продължителни и екипите в клиниката стартират да не доближават. Въпреки командироването на експерти от други звена на болничното заведение и други лечебни заведения в града, лекарите и медицинските експерти към този момент 5 месеца след началото на епидемията са физически и душевен изтощени и се нуждаят от поддръжка.
Доброволци без здравно обучение също са добре пристигнали за осъществяване на действия по стерилизация, разчистване, логистика и други.
" Само обединяването на напъните, взаимопомощта и хуманността в този сериозен за обществото ни миг ще доведат до позитивни резултати и излизане от пандемията с най-малък брой загуби на човешки животи ", сочат от болничното заведение.
Задъхването на здравната ни система ще докара до неспособност за обезпечаване на здравна помощ на голям брой хора. Това е повода управлението на лечебното заведение да се обърне с зов към обществеността и сътрудниците медици, които имат предпочитание и опция да станат доброволци и да подкрепят с труда си работата по лекуването и обслужването на пациентите с COVID-19 в Клиниката по инфекциозни заболявания.
За спомагателна информация и записване: 0888 543 552 – доцент Андрей Петров,  шеф на Клиника по инфекциозни заболявания, или 0885 571 755 – Милка Шишкова, зам.-ръководител отдел „ Управление на човешките запаси ”.  
За неуморната работа и високата значителност на положения труд и грижа, чиновниците на УМБАЛ „ Свети Георги “ получиха благодарствено писмо от госпожа Дани Каназирева – регионален шеф на Област Пловдив.
 

 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР