УМБАЛ Софиямед“ разкри ново Отделение по Инвазивна гастроентерология към Клиниката

...
УМБАЛ Софиямед“ разкри ново Отделение по Инвазивна гастроентерология към Клиниката
Коментари Харесай

„Софиямед“ разкри ново Отделение по инвазивна гастроентерология


УМБАЛ „ Софиямед “ разкри ново Отделение по Инвазивна гастроентерология към Клиниката по вътрешни заболявания и хепатогастроентерология, ръководена от известния проф. Константин Чернев, оповестяват от болничното заведение. То ще разшири достъпа на пациенти от София и страната до модерно и сложно лекуване, поради увеличаващия се брой на търсещите помощ за своите гастроентерологични болести.

Новата конструкция се управлява от доктор Иван Тишков – одобрен експерт с над 10 годишен опит,  ползи и висока експертиза в региона на интервенционалната гастроентерология, предварителната защита и ранното разкриване на онкологични болести. Д-р Тишков прави рутинно горна и долна ендоскопия, ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография (ЕРХПГ) и всички свързани с тях лечебни процедури. Има забележителен опит и в региона на абдоминалната ехография, прави перкутанни интервенции под ултразвуков и рентгенов надзор.

Основен фокус на лекуване в Отделението са: профилактиката и ранното разкриване на онкологични болести, лекуване на хронични чревни болести – болест на Крон и улцерозен колит, провеждането на високоспециализирани ендоскопски процедури – премахване на полипи и ранни неопластични промени от дебело черво и корем, инвазивни процедури на жлъчните пътища и панкреаса (ЕРХПГ), ендоскопски ултразвук (ехо-ендоскопия) с всички лечебни и диагностични възможностти на методиката, слагане на стентове на хранопровода, биопсия с хистологична верификация на солидни и метастатични тумори - под ехографски и ехо-ендоскопски прийом и други

 „ Екипът ни ще се състои от млади, енергични и способени лекари с упоритост за основаване на звено с персонално и професионално отношение към всеки обособен пациент, обезпечаване на модерна диагностика и лекуване, отговарящи на най-високите интернационалните стандарти “, разяснява доктор Тишков.

Отделението по инвазивна гастроентерология разполага с 28 кревати, ситуирани в 12 съвременно обзаведени стаи, като следва разкриване и на две независими ВИП стаи. За улеснение на пациентите и личния състав е самостоятелен интервенционален бранш, състоящ се от три изцяло оборудвани ендоскопски зали, стая за пробуждане и мониториране на пациенти, настрана обособени пространства за стерилизация и предпазване на ендоскопската инсталация.

За да бъде обезпечен висок стандарт на лекуване и диагностика, Отделението разполага с ново потомство ендоскопски видео системи Olympus модел EVIS X1 и EXERA III с 4К  и HD резолюция на облика, ултразвукова система от експертен клас с опция за ехо-ендоскопия Arietta 750, както и последно потомство мобилно рентгеново С-рамо, Siemens Healthineers Cios Select и други

„ Новото Отделение по инвазивна гастроентерология предлага и съвременна инсталация за реализиране на ендоскопски ултразвук (ЕУЗ) - релативно нов способ комбиниращ ехографски и ендоскопски облик. Той разрешава диагностика и лекуване на болести на гастроинтестиналния тракт с благоприятни условия за прецизиране на болестните процеси и осъществяване на биопсия под ехографски надзор. Важно преимущество на методиката е опцията за установяване на стадия на злокачественото заболяване или така наречен „ стадиране “ “, разяснява доктор Ирина Боева, експерт с опит в провеждането на процедурата, част от екипа на новото поделение. През последните години тя се развива в ранното диагностициране и следене на всички панкреатични  болести посредством ендоскопски ултразвук.

Час за съвещателен обзор при доктор от отделението по Инвазивна гастроентерология може да се запише на тел. 02 465 00 00 или  +359895 555 736
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР