УМБАЛ-Пловдив“ получи безвъзмездно специализирани пелени за недоносенитe бебета. Дарението за

...
УМБАЛ-Пловдив“ получи безвъзмездно специализирани пелени за недоносенитe бебета. Дарението за
Коментари Харесай

Дариха пелени за недоносени на УМБАЛ-Пловдив

„ УМБАЛ-Пловдив “ получи безплатно профилирани пелени за недоносенитe бебета. Дарението за болничното заведение е част от самодейност на Pampers, в границите на която у нас бяха дарени особено основани от компанията пелени за потребностите и размерите на най-малките бебета – с тегло от 800 грама.

Това е третата дарителска акция за неонатологични отделения в страната, която включва и някогашната Окръжна болница. Pampers Preemie Protection са единствените пелени в страната, предопределени за бебета, родени през втория триместър на бременността с рисково ниско тегло. Първите са основани преди 20 години, а производителите с горделивост обявиха, че когато акушерки ги помолили да проектират пелена за бебета с тегло 800 грама, те били същински въодушевени, че ще могат да се погрижат за най-малките герои.

Новите пелени с размер от минус 3 са предопределени да сведат до най-малко дискомфорта и да подкрепят съня, позиционирането и медицинските грижи за недоносените деца. Централната част на профилираните пелени следва извивките на тялото и спомага бедрата да почиват комфортно и да се развиват вярно.

Според доктор Диана Аргирова, шеф на Неонатология в „ УМБАЛ-Пловдив “, съществуването на профилирани пелени за недоносени бебета в България е гражданска война, защото доста се усъвършенстват и улесняват грижите за прибързано родените деца. „ Пелените са нещо, което се поставя на бебето още от момента на раждане, а промяната му е многократна през денонощието. Какво по-добро от това да имаш прецизен размер пелена и тя да е с чудесно качество? “, съобщи водещият неонатолог. Тя изрази нейната и на екипа благодарност към донорите за благородния жест.

Всяка година в България прибързано се раждат към 6000 бебета. През 2021 година в „ УМБАЛ-Пловдив “ са се родили към 170 недоносени деца, част от тях са с тегло под 1 кг. „ Около 15% от родените в болничното заведение деца са с друга степен на недоносеност. Процентът тук е по-висок от междинния за страната – 10-11%, тъй като опциите на нашето поделение за развъждане на новородени с рисково ниско тегло са доста по-големи “, уточни доктор Аргирова.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР