УМБАЛ Канев"-Русе не е във фалит, тъй като има положителен

...
УМБАЛ Канев"-Русе не е във фалит, тъй като има положителен
Коментари Харесай

Д-р Стоянов: Русенската УМБАЛ "Канев" е в стабилно финансово състояние


УМБАЛ „ Канев"-Русе не е във банкрут, защото има позитивен баланс и е в устойчиво финансово положение, съобщи изпълнителният шеф доктор Иван Стоянов във връзка информацията за инспекция на прокуратурата, съобщи кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

„ Задълженията ни са намалели по отношение на предходната година, нямаме отговорности във връзка с възнаграждение към работещите, към Национален осигурителен институт, към съответните организации. Изплатили сме всичките, тъй че в това отношение ние нямаме притеснения", сподели още доктор Стоянов.

В края на 2017 година ИА „ Медицински одит “ е направила инспекция, която е открила, че все още няма повтаряне на здравна активност от частни лечебни заведения в болничното заведение. По-рано фактически е имало такова нещо, само че след правосъдни каузи частната болница е напуснала територията на УМБАЛ „ Канев “, напомни шефът.

„ След вдишване на управлението, ние установихме, че има нарушаване на закона, заради което внесохме правосъдни искове във връзка с приюта и физиотерапията, които бяха на територията на болничното заведение. В момента, в който по европейска стратегия получихме ангиограф, направихме искове за освобождение на пространствата от страна на „ Медика Кор “ в периоди “, сподели доктор Стоянов.

Той е безапелационен, че настоящето управление на лечебното заведение от началото на мандата си съблюдава Закона за здравето и е изпълнило всички условия, които би трябвало да извършва една болница. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР