Ултравиолетовото - или PANTONE 18-3838, е цветът на настъпващата 2018

...
Ултравиолетовото - или PANTONE 18-3838, е цветът на настъпващата 2018
Коментари Харесай

Ултравиолетовото - цветът на 2018 г. според Pantone

Ултравиолетовото - или PANTONE 18-3838, е цветът на настъпващата 2018 година съгласно компанията " Пантон " (Pantone), отбелязва " Гардиън ".

Нюансът е излъчен от специалистите на известната компания след разбор на трендове в модата, дизайна, колите и разнообразни потребителски артикули. 18-3838 е номерът, под който ултравиолетовото попада в каталога на " Пантон ".

" Сложен и наблюдателен, ултравиолетовият цвят символизира мистериите на космоса, незнайното и откритията за нови светове ", пишат от компанията. Те означават, че това " енигматично лилаво " се свързва с разнообразни медитативни практики за бягство от претрупаното със тласъци всекидневие, само че и с оригиналността и артистичния талант на персони като Принс, Дейвид Боуи и Джими Хендрикс, разпространявали другите му нюанси.

Макар самите " Пантон " да признават, че в избора на цвета на годината постоянно доминира повече вътрешен глас, в сравнение с статистика, годишната ранглиста на цветовия колос е занимателен, а и комфортен маркетингов трик за производителите на разнообразни артикули. Трябва да се подчертае и че по-рано през годината от компанията именуваха нов цвят в чест на Принс. Лилавото, което бе въодушевено от кийборда на починалия музикант, е по-тъмно от ултравиолетовото.

Цветът на отиващата си 2017 година съгласно " Пантон " бе пролетно зелено.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината (683)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР