Улиците в Благоевград тази година останаха без подновена пътна маркировка.

...
Улиците в Благоевград тази година останаха без подновена пътна маркировка.
Коментари Харесай

Маркировката на улиците в Благоевград не е подменена заради обжалване на избора на фирма-изпълнител

Улиците в Благоевград тази година останаха без възобновена пътна маркировка. Причината е, че една от фирмите-кандидати е обжалвала избора на реализатор за полагане на пътна маркировка по пътищата и уличната мрежа на общината за тази и идващите две години. Очаква се решението на съда да излезе най-късно до две седмици.

2 главно учебно заведение е едно от централните учебни заведения в Благоевград, където всеки ден идват десетки възпитаници. Около учебното заведение има няколко пешеходни пътеки, които не се виждат добре поради съвсем изтритата маркировка. Вечер ситуацията е още по-сериозно.

" Процедурата не стартира изначало, просто двете инстанции потвърдиха желанието на жалбоподатерля да бъдат отворени всички предложения, което сега се случва. Комисията по желание на реализатор сега прави оценка ценовите офелти, дружно с анализите ", изясни инж. Любомир Треновски - шеф Дирекция " Планиране на капиталовите действия - Строителство и екология " към община Благоевград.

След като изборната комисия се произнесе, ще бъде определена и компанията реализатор, която да подмени маркировката.

" Това се утежни от лятото поради горещините. Община Благоевград в своите механически задачи и условия към процедурата по социална поръчка е заложила новаторски европейски решения с съвременни способи на полагане на маркировката ", сподели още инж. Треновски.

Обсъждани са спешни разновидности, в които общината да се погрижи за маркировката, в случай че процедурата се протака и след решението на съда. По закон обаче общината може да покрие доста дребна част от пътищата.

Вижте още в директното включване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР