Улица в чепеларското село Орехово се превърна в река. Във

...
Улица в чепеларското село Орехово се превърна в река. Във
Коментари Харесай

Улица в Орехово се превърна в река

Улица в чепеларското село Орехово се трансформира в река. Във всеки един миг може да се срутен 3-метрови подкопани от водата зидове и да затрупат преминяващ човек или автомобил, сигнализира Георги Петров, четец на " Марица ".

" Искам да се обърна към вас във връзка на един нерешим от 10 година проблем. В село Орехово имаме унаследен парцел. Достъпът до него в последните 4 година стартира да става все по-труден, да не кажа неосъществим. Улицата, която води до нашия парцел и до парцелите на още 5-6 фамилии, се трансформира в корито на река! Дъждовната вода от улиците на половината село минава и дълбае нашето " дере ". Тъй като пътят няма настилка, откогато е станал подобен, ситуацията от година на година става ужасно. Селото е планинско и е строено терасовидно, построени са каменни зидове, които крепят дворовете. Триметрови зидове сега са напукани и подкопани по нашата злочеста уличка, заплашвайки да се сгромолясат върху минаващи пешеходци и джипове (кола не може да премине) ", описа Петров.

И добави, че от 3 години подменят и ремонтират непрекъснато канализация и водопровода, които след следващия проливен дъжд се оголват и унищожават по улицата. " Положението взе да става още по-отчайващо, откакто с три публични писма, последното от края на 2017 година, до община Чепеларе, с молба за решение на казуса, не получаваме никакъв отговор. В диалог с кметския наместник получаваме единствено обещания, в това време се асфалтира и постави канализация по улицата, минаваща пред дома му. Бог високо, Цар надалеч, кого да помолиш да ти обърне внимание? ", написа в сигнала си Георги Петров.

" Марица " потърси за коментар кмета на община Чепеларе Славка Чакърова, под чиято шапка е селото.

" Там през годините са купувани или наследявани парцели, на цялата улица няма непрекъснато живеещи хора, вилна зона е. Собствениците през годините сами са си правили отклонки за водоснабдяване и канализация, там не е копано от общината, защото тя няма подобен ангажимент ", изясни Чакърова.

И добави, че тези къщи се населяват от хора, които идват по няколко пъти в годината. " Още при първия от тези сигнали изпратих на място комисия от специалисти и те направиха оглед и оценка на нужните вложения. Но след бедствията през предходната и тази година в общината приоритет е първо да отстраним вредите по инфраструктурата, където има непрекъснато живеещи хора. Има доста такива места в общината, които не търпят отсрочване. С приоритет извършихме спешни действия, с цел да осигурим достъп до жилища и обитаеми места, сподели Чакърова.

" Опитваме се да решим на всички места проблемите, само че общината не разполага с подобен финансов запас това да стане незабавно. За улицата в Орехово сме заложили средства в финансовата стратегия за идната година ", сподели кметът на Чепеларе.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР